Σήμερα είναι η Ημέρα του Ανέμου σε όλο τον κόσμο! Γιορτάζει και ο Δήμος μας αφού θα φιλοξενήσουμε τις Ανεμογεννήτριες. Κανένα event προβλέπεται ή ….

 Περισσότερες από 200 εκδηλώσεις, σε 40 χώρες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για ανάπτυξη των ΑΠΕ, στους συμμετέχοντες της Συνόδου Κορυφής του Ρίο +20, την επόμενη εβδομάδα. Η Ημέρα του Ανέμου και στην Ελλάδα.
Από την εποχή των ανεμόμυλων έως τις μέρες μας, η δύναμη του ανέμου προβάλλει ως μια από μια από τις πιο καθαρές λύσεις στην αντιμετώπιση των Κλιματικών Αλλαγών.Μέσα από την πρωτότυπη συλλογή γραμματοσήμων του,  ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός(B.Sc.) – Μετεωρολόγος (Μ.Sc.) FRMetS μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε περιοχές που έχουν ήδη πληγεί και κινδυνεύουν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων:
«Τα τελευταία χρόνια ταχυδρομικές υπηρεσίες από την  μακρινή Αυστραλία, το Τόγκο στην Αφρική, το Μονακό, τα  νησιά Τουβαλού έως την πρωτοπόρο στην αιολική ενέργεια Δανία, συνολικά πάνω από 30 τον αριθμό, εξέδωσαν γραμματόσημα που απεικονίζουν σύγχρονες ανεμογεννήτριες. Εντυπωσιακό ήταν και το ελληνικό γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 2010, από τα δικά μας ΕΛΤΑ και φιλοτεχνήθηκε από τον γνωστό ζωγράφο Αλέκο Φασιανό» .
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.