Σαμαράς: Ετος ανάπτυξης το 2014- Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα

Σαμαράς: Ετος ανάπτυξης το 2014- Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτραΗ χώρα αφήνει οριστικά πίσω το χθες . Όλοι συμφωνούν ότι το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, όλοι εκτός από κάποιους δικούς μας που είναι κολλημένοι στο χθες, δήλωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι φέτος η χώρα θα πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού πάει καλύτερα από τους στόχους και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

«Σκεφτείτε που είμασταν πέρυσι και που είμαστε σήμερα. Πέρυσι κάποιοι προεξοφλούσαν την έξοδό μας από το ευρώ, σήμερα διαβεβαιώνουν το αντίθετο. Από μονή πηγή αστάθειας στην περιοχή η χώρα μας μετετράπη σε πηγή σταθερότητας», είπε ο πρωθυπουργός και στάθηκε ιδιαιτέρως στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος.

«Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ότι καλύπτουμε μόνοι μας τις τρέχουσες ανάγκες. Σταματά η Ελλάδα να ζητά νέα δανεικά. Η χώρα στέκεται στα πόδια της. Στο τέλος του χρόνου θα πετύχουμε νέα ελάφρυνση του χρέους. Ξεπερνάμε τους στόχους και είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από την μνημονιακή πολιτική…Δεν ξέρουμε πόσο θα είναι το πλεόνασμα, αλλά όσο και να είναι θα το χρησιμοποιήσουμε για την ελάφρυνση της κοινωνίας», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η ύφεση για πρώτη φορά θα είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν, επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.