Σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”

Σεμινάριο Χάλκινων ΠνευστώνΤο σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς χάλκινων πνευστών, ανεξαρτήτου επιπέδου.
Θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7.00μ.μ. με συναυλία του συνόλου Metallon αλλά και μαθητών που θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο.
Το κόστος συμμετοχής για όσους πάρουν μέρος στα μαθήματα είναι 10Ε.
Στη συναυλία η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες καθημερινά στο τηλ.: 2744067376

METALLON Quintet

ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Metallon δημιουργήθηκε το 2000. Στην πλήρη του μορφή αποτελείται από ένδεκα κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ενώ παράλληλα προέκυψε η επιθυμία σύστασης μίας μικρότερης και πιο ευέλικτης μορφής, το Metallon Quintet.
Η δραστηριότητα του Metallon περιλαμβάνει συναυλίες με έργα της εποχής του μπαρόκ, κλασσικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις. Σημαντικό μέρος της δράσης του αποτελούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως π.χ. τα Κυριακάτικα Πρωινά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και οι συναυλίες στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», που ως στόχο έχουν να φέρουν τους νέους σε επαφή με τη μουσική.
Το σύνολο έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στην Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κόρινθος, Λευκάδα, Καβάλα, Αγρίνιο κ.α.
Με το σύνολο έχουν συνεργαστεί Έλληνες και ξένοι μαέστροι και σολίστ όπως οι Βύρων Φιδετζής, Νίκος Τσούχλος, Κάρολος Τρικολίδης, Γιώργος Πέτρου, Ανδρέας Πυλαρινός, Ανδρέας Τσελίκας, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος, Ηλίας Ηλιάδης, ο τρομπετίστας των Canadian Brass Fred Mills, ο τουμπίστας Roger Bobo κ.ά.
Το καλοκαίρι του 2010 το METALLON ηχογράφησε το πρώτο του CD με έργα διακεκριμένων Ελλήνων Συνθετών.
Το Metallon Quintet αποτελείται από τους: Γιάννη Καραμπέτσο (τρομπέτα), Παναγιώτη Καίσαρη (τρομπέτα), Κώστα Σίσκο (κόρνο), Κώστα Αυγερινό (τρομπόνι), Γιώργο Ραράκο (τούμπα).

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.