Σε νέα παράταση για τα αυθαίρετα προσανατολίζεται το ΥΠΕΚΑ

Στην έκτη κατά σειρά παράταση προσανατολίζεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σε μια προσπάθεια τόνωσης των εσόδων.

Σύμφωνα με παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς ακόμη δεν έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την υπαγωγή στο νόμο οι οποίες είχαν κατατεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο ελπίζει ότι με αυτό το πακέτο των ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είναι μικρότερος (460.000 αιτήσεις έως το τέλος του 2012) από τον αναμενόμενο εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προσανατολίζεται σε παράταση τουλάχιστον δύο μηνών της προθεσμίας υποβολής φακέλου. Μάλιστα, αναμένεται ότι αυτή θα αφορά και στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες αναμένεται ότι τελικά θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, είχαν και αυτές καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του  2013.

Όπως εξηγούν πηγές του υπουργείου, υπάρχει και άλλος λόγος για την παράταση της προθεσμίας. Γιατί ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται για τα αυθαίρετα,  η οποία όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης θα ήταν έτοιμη στο τέλος Ιανουαρίου και θα έδινε οριστική λύση στο θέμα των αυθαιρέτων στην Ελλάδα.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.