Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ηλεία και Ανδρο

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Κυριακή, τόσο στην Άνδρο, όσο και στην περιοχή Κλεινδιά Ηλεία, κοντά στα όρια των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία έχει οριοθετηθεί, αλλά οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Οσον αφορά την Άνδρο, οι φλόγες, που απείλησαν χθες κατοικημένες περιοχές, από το πρωί είχαν περιοριστεί σε χαράδρα κοντά στο χωριό Πιτροφός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Αιγαίου της Πυροσβεστικής, Νίκου Αλεξανδρή, σε πρωινή εκπομπή, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αρκετές αναζωπυρώσεις ωστόσο αντιμετωπίστηκαν στο σύνολό τους και από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή έκανε ρίψεις νερού και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και εκδηλώθηκε στο βουνό Ζένιος, κοντά στο χωριό Άνω Πιτροφός, το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους με εντολή του δημάρχου.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.