ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Ο άνθρωπος καταφέρνει το ακατόρθωτο όταν δεν μπορεί η Πολιτεία ! Αρκεί να το θελήσει

Ο Dashrath Manjhi γεννήθηκε σε μια πάμφτωχη γειτονιά, στην περιοχή Gahlour κοντά στο Bihar, στην Ινδία. Έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο …

Άνθρωπος του Βουνού. Η γυναίκα του Manjhi Falguni Devi, πέθανε εξαιτίας της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επειδή η πλησιέστερη περιοχή σε γιατρό απείχε 70 χιλιόμετρα από το χωριό τους.


Ο Manjhi δεν ήθελε να έχει κανένας άλλος την ίδια μοίρα με την γυναίκα του. Και για αυτό έσκαβε  μέρα – νύχτα για 22 ολόκληρα χρόνια, από το 1960 μέχρι το 1982, προκειμένου να ανοίξει ένα δρόμο στο  βουνό Gehlour Ηills.

Αυτό το κατόρθωμά του μείωσε την απόσταση και την πρόσβαση στον γιατρό από 55 σε 15 χιλιόμετρα. Για αυτό και αναγνωρίστηκε το έργο του σε εθνικό επίπεδο. Ο Dashrath Manjhi πέθανε στις 17 Αυγούστου 2007 και η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη από την κυβέρνηση του Bihar.

Τον Ιούλιο του 2010 ο σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός Manish Jha ανακοίνωσε ότι θα γύριζε ταινία βασισμένη στην αληθινή ζωή του Dashrath Manjhi.

Η ιστορία του προβλήθηκε και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, Aamir Khan’s show Satyamev Jayate κερδίζοντας την αγάπη και τη συγκίνηση χιλιάδων ανθρώπων.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xuz7qIjEjmQ]

Πηγή: a-pistefto

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.