Συλλαλητήριο στήριξης της κυβέρνησης, αυτό δεν το χουμε ξαναδεί

Συλλαλητήριο στήριξης της κυβέρνυσης, αυτό δεν το χουμε ξαναδείΝέες συγκεντρώσεις «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών» πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση είναι στο Σύνταγμα. Πύργο. Το παρών δίνουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Γεμάτη κόσμο είναι η πλατεία Συντάγματος, η Αμαλίας, η Γεωργίου Α’ και η Όθωνος, ενώ με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στην Σταδίου, καθώς υπάρχουν πολίτες στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα είναι «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» και οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.

Χιλιάδες είναι οι συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και αυτό παρά το ψύχος. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η τρίτη αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

Μετά τις 6.30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς.

Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο, και στην πλατεία Ελευθερίας.

Η συγκέντρωση γίνεται κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής που δεν εμπόδισε τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στα Χανιά, εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν απόψε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Παρά το κρύο που επικρατούσε πολίτες κάθε ηλικίας δήλωσαν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στις θέσεις της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο- το θερμόμετρο (-2 στο κέντρο της Τρίπολης)- και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

Εκατοντάδες Κύπριοι και Έλληνες που διαμένουν στην Κύπρο διαδήλωσαν απόψε υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, αψηφώντας το βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο.

Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών Κύπρου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, καθώς και διάφορες οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Σπίτι της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο μαύρο των εκβιασμών», οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο «χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών», στηρίζοντας -όπως τονίζουν- με αυτό τον τρόπο τα «αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού».

Και στο εξωτερικό

Επίσης διοργανώνονται συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα σε πόλεις του εξωτερικού.

Οι ομογενείς ζητούν από πολίτες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, και από άλλες χώρες της Ευρώπης, να δώσουν το «παρών» σε συγκέντρωση συμπαράστασης, που οργανώνουν σήμερα Τετάρτη στις 16.30 στην είσοδο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Ιταλία, την Κύπρο και την Πορτογαλία, ενώ το Σαββατοκύριακο θα γίνουν συγκεντρώσεις στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο και τις Βρυξέλλες.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Πηγή: tanea.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.