Συμβουλές για να έχετε περισσότερο θάρρος

Το θάρρος απαιτεί να εκφράζεις τι θεωρείς σωστό και τι όχι. Θάρρος σημαίνει να υποστηρίζεις την άποψή σου και να μην
παραμένεις απαθής όταν αντικρύζεις την αδικία. Τέτοιο θάρρος έχουμε όλες μας.  Όταν αντλείς θάρρος από τα βάθη της καρδιάς σου θα βρεις τη φωνή σου.To θάρρος να εκφράζεις την άποψή σου δε σημαίνει να συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τρόπο που σου επιτρέπει να πετυχαίνεις το στόχο σου.Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης σου είναι σημαντικό κομμάτι της αυτοεκτίμησής σου. Το θάρρος της γνώμης σημαίνει ότι δίνεις στον εαυτό σου την προτεραιότητα. Όταν αποσιωπάς τι ιδέες σου, τα συναισθήματά σου και τις επιθυμίες σου επειδή φοβάσαι ότι δε θα τα εγκρίνουν οι άλλοι. Το θάρρος της γνώμης σημαίνει ότι δίνεις στον εαυτό σου την προτεραιότητα. Όταν αποσιωπάς τις ιδέες σου, τα συναισθήματα σου και τις επιθυμίες σου επειδή φοβάσαι ότι δεν θα τις εγκρίνουν οι άλλοι τοποθετείς τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση. Αν εκφράζεσαι ελεύθερα μπορείς να ζεις σύμφω να με τις αξίες σου.Το θάρρος της έκφρασης χαρίζει στον άνθρωπο ανεκτικότητα. Όταν λογοκρίνεις τον εαυτό σου αυτόματα γίνεσαι αδύναμος. Αντίθετα όταν εκφράζεσαι, αποκτάς σιγά σιγά όλο και περισσότερη δύναμη, Αν εμπιστεύεσαι τη φωνή σου διατηρείς την αξιοπρέπειά σου.Τι πρέπει να κάνεις για να βρεις θάρρος στη ζωή σου;-Δείξε την αξία σου. Εκτίμησε την κατάσταση και δες πώς με το θάρρος σου μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Ανακάλυψε τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να προχωρήσεις.-Αναγνώρισε τους τομείς όπου ασκείς τον έλεγχο και εκείνους που δεν τα καταφέρνεις. Μπορείς να επηρεάσεις την κατάσταση ή όχι; Δείξε ευελιξία.

-Εκμυστηρεύσου τους φόβους σου σε κάποιον. Μίλα γι αυτούς δυνατά!

-Φρόντισε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που έχουν θετική επιρροή. Η συμπεριφορά των γύρω σου της οικογένειάς σου ή των φίλων παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά σου να εκφράζεσαι με θάρρος. Ζήτησε την ενίσχυσή τους.

-Πάντα να κάνεις αυτό που νομίζεις ότι είναι σωστό για σένα. Αυτό είναι που μετρά.

-Στη δουλειά σου να μη φοβάσαι να αναλαμβάνεις νέες υπευθυνότητες. Μπορεί και να αποτύχεις αλλά τουλάχιστον θα έχεις την εμπειρία για όπλο σου. Αν πετύχεις… τότε θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να αυξάνεται δραματικά μέρα με τη μέρα.

-Μάθε γενικότερα στη ζωή να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και γενικά το άγνωστο,  κάνε μια προσπάθεια να ζήσεις πέρα από τα όρια που αισθάνεσαι ασφαλής.

Πηγή: boro.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.