Συνέλαβαν πάλι τον Λάκη Γαβαλά!

Προθεσμία για να δικαστεί την Παρασκευή, ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη για έκτη φορά για χρέη προς το Δημόσιο.

Η νέα υπόθεση, για την οποία εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια ο επιχειρηματίας-σχεδιαστής, καθώς υπήρχε ένταλμα σε βάρος του που αφορά χρέη ύψους 712.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ποσό 120.000 από μη απόδοση ΦΠΑ, ποσό 348.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος, ποσό περίπου 15.000 ευρώ από τέλη ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για το κτίριο στην Κάντζα και ποσά από μη καταβολή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Ο σχεδιαστής έχει παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για χρέη στο δημόσιο σχεδόν 15 μήνες, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή 7 ετών με αναστολή και από Πλημμελειοδικείο σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Ο σχεδιαστής, σύμφωνα με τον δικηγόρο τουΓιάννη Παγορόπουλο, έχει καταθέσει προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια, μέσω των οποίων αμφισβητείται το συνολικό ύψος του χρέους, που ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη έχειπροσφέρει το ακίνητό του στην Κάντζα, η αξία του οποίου έχει εκτιμηθεί σε 33,7 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή των χρεών του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη για την αγορά του ακινήτου, διαδικασία, όμως, που, όπως σημειώνει η πλευρά Γαβαλά, δεν προβλέπεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο για ανάλογες περιπτώσεις.

Επιπλέον υπάρχει δέσμευση της ακίνητης περιουσίας του από την Αρχή για την καταπολέμηση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Η πρώτη πολιτική αντίδραση ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ανέφερε μέσω Twitter: «Συνέλαβαν για 4η φορά τον Λάκη Γαβαλά, αλλά δεν έχουν ακόμη “συλλάβει” ούτε ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ. Πιάστε την φοροδιαφυγή, όχι κόλπα!».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης της ιστορικής «Απογευματινής» που έκλεισε λόγω της κρίσης το 2010, Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, συνελήφθη το πρωί για οφειλές στο Δημόσιο ύψους περίπου 200.000 ευρώ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.