Συνελήφθη ο καλόγερος που έκλεψε 1,3 εκατ. ευρώ

Κρυβόταν σε διαμέρισμα με παντρεμένη γυναίκα…
Ο φραγκισκανός καλόγερος που το έσκασε με μια γυναίκα παίρνοντας μαζί του πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ από την παράνομη πώληση μιας έκτασης της κροατικής εκκλησίας συνελήφθη σήμερα στο Ζάγκρεμπ, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ο Σίμε Νίματς, που υπηρετούσε στην ενορία της Μπάσκα Βόντα, κοντά στο Σπλιτ, εντοπίστηκε σε ένα διαμέρισμα στο Ζάγκρεμπ από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνό του.

Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης περιέγραφαν τον 34χρονο πρώην μοναχό ως έναν «ωραίο άνδρα» που λάτρευε τα είδη πολυτελείας και τα επώνυμα ρούχα. Πάντα σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, κρυβόταν στο διαμέρισμα μαζί με μια παντρεμένη γυναίκα, υπάλληλο της τράπεζας απ’ όπου είχε κάνει την ανάληψη των χρημάτων της εκκλησίας.

Στις αρχές του έτους ο Νίματς υπέγραψε μια συμφωνία με μια εταιρεία για την πώληση, έναντι 1,3 εκατομμυρίου ευρώ, μιας έκτασης που ανήκε στην Καθολική Εκκλησία της Κροατίας. Τον Μάιο έκανε ανάληψη των χρημάτων από το λογαριασμό της ενορίας του, χωρίς να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο τα χρειαζόταν.

Η εκκλησία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Νίματς και επιπλέον έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για να ακυρώσει την αγοραπωλησία της έκτασης, η οποία έγινε χωρίς να δοθεί γραπτή άδεια από τις εκκλησιαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο 34χρονος καλόγερος είχε ζητήσει πρόσφατα να αποσχηματιστεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.