Σύντομα θα φέρνουν τα φάρμακα στο σπίτι των βαριά πασχόντων

imageΤα φάρμακά τους στο σπίτι θα παραλαμβάνουν σύντομα οι βαριά πάσχοντες, ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία στα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

«Θα είμαστε σε συνεννόηση με ασθενείς που το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα και παραπέμπουν είτε σε άλλο νοσοκομείο, είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από εκείνες τις περιοχές της χώρας που υπάρχουν πολλά αιτήματα ογκολογικών ασθενών.

Το έργο θα έχει ξεκινήσει πιλοτικά έως το τέλος του χρόνου σε σημεία; που υπάρχει έντονη ζητηση, ενώ το υπουργείο θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες για πώς θα λειτουργεί η υπηρεσία έως το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασθενείς, με ένα τηλεφώνημα θα μπορούν να ζητούν το φάρμακο που θα χρειάζονται και θα το παραλαμβάνουν στην οικία τους. Έτσι, αποφεύγεται μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι με κινητικά προβλήματα ή κατάκοιτοι και με σοβαρές ασθένειες.

Όσον αφορά τις προσλήψεις στο χώρο της Υγείας , επανέλαβε ότι έχουν ήδη προσληφθεί 400 γιατροί από τον περασμένο Ιούνιο και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι για τη δευτεροβάθμια υγεία, δηλαδή τα νοσοκομεία, ενώ «έχει ήδη προκηρυχθεί και είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός στο ΑΣΕΠ για 200 διασώστες -όσους χρειάζονται για να λειτουργήσουν π.χ. τα ασθενοφόρα- και έχουμε πει ότι θα πάρουμε ακόμα 700-800 νοσηλευτές, με διαδικασία ΑΣΕΠ». «Προχωράει κι αυτό. Αυτός είναι ο προγραμματισμός του 2014, περίπου 2.000. Είναι ακόμη 900 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα πάνε στο ΠΕΔΥ. Αυτοί είναι επικουρικοί και αποτελούν προσωρινή λύση, μέχρι να πάμε σε οριστική λύση, όταν διαμορφωθεί η οριστική εικόνα των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Ιατρείων», προσέθεσε ο κ. Βορίδης.

Επίσης τόνισε ότι θα υπάρξουν άλλοι 1.000, οι οποίοι θα είναι οικογενειακοί γιατροί, ώστε με το κατάλληλο πλαίσιο να λειτουργήσει ο θεσμό..

Εξάλλου, μετά από τη χθεσινή (Πέμπτη) σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς και είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι 5.500 και λήγουν οι συμβάσεις τους. «Θα δώσουμε μια μικρή παράταση, μέχρι το τέλος του χρόνου, για να οργανωθούμε καλύτερα, θα ξέρουμε τι θα γίνει και θα έχουμε προχωρήσει στο άνοιγμα των συμβάσεων αυτών σε όλους τους γιατρούς, με βάση τον αριθμό των επισκέψεων που έχει ανάγκη ο ΕΟΠΥΥ ανά περιοχή», ανακοίνωσε.

Πηγή: skai.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.