Τατουάζ ζωντανεύουν πάνω σε σώματα

Στιγμιότυπο 2015-11-12, 8.04.00 μ.μ.

Αποθεώνοντας την τέχνη του τατουάζ, οι δίδυμοι Oskar & Gaspar από την Πορτογαλία συγκλόνισαν με τη δημιουργική αποτύπωση του ink mapping. Για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν το video projection mapping με τατουάζ και σε συνεργασία με τους αριστοτέχνες στο είδος Eduardo Cavellucci και Igor Gama συνδύασαν μοναδικά την αρχαία τέχνη με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Από την ανατολική πλευρά της Ιβηρικής Χερσονήσου εκπλήξανε το παγκόσμιο στο διαδίκτυο δίνοντας «ζωή» στα τατουάζ με ένα αποτέλεσμα μοναδικής σύλληψης. Σημειώνεται ότι το παρακάτω βίντεο αποτέλεσε Staff Pick του Vimeo αμέσως μετά την ανάρτησή του, ενώ οι δημιουργοί του ορκίζονται ότι δεν πραγματοποιήθηκε post production!

Δείτε το βίντεο του Ink mapping το οποίο ήδη και σε λιγότερο από ένα μήνα μετράει εκατοντάδες views εδώ.

image

Συνασπίζοντας ρεύματα και τους κορυφαίους του είδους, το διαφημιστικό γραφείο της Λισαβώνας «FunnyHow?» βρήκε την ιδέα και έδωσε τα ηνία στους Oskar & Gaspar για την υλοποίηση του projection και της ταινίας, για λογαριασμό της μπίρας Desperados. Στη λίστα των συνεργασιών προστέθηκε το αυθεντικό soundtrack του «Love Live» από τους DJ Ride feat. Holly, αλλά και η tattoo ομάδα Suicide Girl Discordia. Η εν λόγω επικοινωνιακή πρακτική αποδεικνύει ότι η φαντασία και η στρατευμένη δημιουργικότητα την οποία καλείται η διαφήμιση να υπηρετήσει είναι αρμονικά συνδεδεμένη με όλο το καλλιτεχνικό φάσμα και δεν διστάζει να γεφυρώσει τις δυναμικές αυτές για να επιτύχει ένα αποτελεσματικό viral.

Η φήμη των δίδυμων αδερφών Oskar & Gaspar ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας και μαζί τους συνεργάστηκαν μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο David Guetta και super brands όπως MTV, Samsung, Johnny Walker και Heineken. Αποτελούν τους γονείς του face mapping (του video projection πάνω σε ανθρώπινα σώματα), επιμένουν να εδρεύουν στην πορτογαλική πρωτεύουσα και από τις πρώτες κιόλας τους δουλειές κατάφεραν να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί μέσα από τα social media με εκατομμύρια views.

Δείτε το βίντεο του face mapping εδώ.

image

Ακόμη μια πρόσφατη δουλειά τους για το Vogue Night Out της Λισαβώνας μπορείτε να δείτε εδώ.

Ευχαριστώ τον Igor Van Krieken της Πορτογαλικής διαφημιστικής εταιρείας FunnyHow? για το υλικό και τις πληροφορίες.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.