Την έβγαλαν από τη φυλακή για να παντρευτεί τον βιαστή της! Συμφώνησε αρκεί η αδελφή του βιαστή της να παντρευτεί τον αδελφό της

Η γυναίκα βιάστηκε από έναν άνδρα και μάλιστα γέννησε και το παιδί του. Και τώρα για να μην πεθάνει την αναγκάζουν να τον παντρευτεί.
Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι διέταξε την απελευθέρωση μιας Αφγανής που είχε φυλακιστεί για “μοιχεία”, ενώ ήταν θύμα βιασμού, ωστόσο η άτυχη γυναίκα θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα παιδί.
Περίπου 5.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια αίτηση ζητώντας την απελευθέρωση της Γκιουλνάζ, που φυτοζωούσε επί δύο χρόνια στη φυλακή, μετά τον βιασμό της από έναν συγγενή στην κατοικία της. Η γυναίκα αυτή μεγάλωνε μάλιστα το παιδί της στο κελί της στην Καμπούλ.
Μετά την έντονη κατακραυγή που προκλήθηκε από την υπόθεση αυτή ο κ. Καρζάι συγκάλεσε σύνοδο αξιωματούχων του δικαστικού σώματος, οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν χάρη στη γυναίκα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας, ο Αϊμάλ Φαϊζί.
Αλλά, σύμφωνα με τον κ. Φαϊζί οι εν λόγω αξιωματούχοι εκτίμησαν επίσης ότι η Γκιουλνάζ θα πρέπει να παντρευτεί τον βιαστή της, για να μην κινδυνεύσει μετά την απελευθέρωσή της, λόγω του στιγματισμού που πλήττει τα θύματα βιασμού στη χώρα αυτή.
“Έχει συναινέσει στο γάμο αυτό, αλλά μόνο αν η αδελφή (του βιαστή της) παντρευτεί τον αδελφό της”, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτή η απαίτηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι ο σύζυγός της δεν θα την κακοποιήσει σεξουαλικά στο μέλλον.
Τέτοια φαινόμενα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου όπου συνήθως η γυναίκα τιμωρείται ακόμη και με θάνατο ενώ ο βιαστής άνδρας πολλές φορές δεν παθαίνει απολύτως τίποτα…
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.