Τι άλλο θα ακούσουμε ! Η Φ. Γεννηματά πρότεινε να δοθεί άδεια διαμονής στα θύματα της Μανωλάδας !!! Νέο παραθυράκι, φθηνός λαϊκισμός και ακριβά συμφέροντα

Γεννηματά: Να δοθεί άδεια διαμονής στα θύματα της Μανωλάδας.

Τι άλλο θα ακούσουμε ! Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να  δοθεί άδεια διαμονής στα θύματα της Μανωλάδας !!! Δηλαδή τι επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο; Άφεση αμαρτιών; Συγχώρεση για τους εκμεταλλευτές; Ή μήπως αλλαγή στην παράνομη εργασία και διαμονή! Νέο παραθυράκι, φθηνός λαϊκισμός και ακριβά συμφέροντα είναι όλο αυτό και τίποτε άλλο.

Και τώρα η είδηση:

«Η ενεργοποίηση των αστυνομικών αρχών μετά το αιματηρό επεισόδιο στη Νέα Μανωλάδα για τη σύλληψη των δραστών και την έρευνα από το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας όπως και η εξαγγελία για κινητοποίηση του ΣΕΠΕ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται επειγόντως και η λήψη μέτρων για την προστασία των θυμάτων που είναι ουσιώδεις μάρτυρες για τη δίκη που θα ακολουθήσει.

Τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, ρατσιστικής βίας αλλά και τα θύματα καταχρηστικών όρων εργασίας δικαιούνται άδεια διαμονής σύμφωνα με το νόμο 3386/05. Αυτό αφορά και αυτούς που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Στην περίπτωση της Νέας Μανωλάδας δεν πρέπει να γίνουν δεύτερη φορά θύματα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα. Ο Υπουργός έχει υποχρέωση, κατ εξαίρεση, να στείλει κλιμάκιο στην περιοχή που επί τόπου θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση το έργο της απόδοσης ευθυνών εκεί που αναλογούν θα παραμείνει ημιτελές».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.