Τι Αβάνα τι Αθήνα; Δεξιοτέχνης κλέφτης 71 έργων τέχνης ιδιαίτερης αξίας συνελήφθη στην Αθήνα

from-the-matrix-to-star-trek-8-of-the-greatest-films-every-sci-fi-fan-should-have-seen-645638Συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς ένας 36χρονος Κουβανός  για μια από τις πιο εντυπωσιακές αρπαγές έργων τέχνης από την Αβάνα.

Πρόκειται για τον Χούλιο Σέζαρ Σεράνο Μπαρέιρο, ο οποίος το 2013, μαζί με άλλα τρία άτομα εισέβαλαν ένοπλοι στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Αβάνας και άρπαξαν 71 έργα τέχνης, ιδιαίτερης αξίας.Η ληστεία αυτή είχε προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο της τέχνης διεθνώς, ενώ από την Ιντερπόλ Κούβας εκδόθηκε Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων για τον 36χρονο, με την οποία αναζητείτο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως διαπιστώθηκε τώρα, ο Σεράνο Μπαρέιρο, λίγο μετά την ληστεία ήρθε στην Ελλάδα και έμενε στο σπίτι 40χρονου Έλληνα στο Κορωπί, ο οποίος έχει παντρευτεί την αδελφή του και έχουν δύο παιδιά, ενώ πριν από ένα χρόνο περίπου, το 2014, υπέβαλε αίτημα για χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., λίγο καιρό μετά την υποβολή του αιτήματος για άσυλο, τον Φεβρουάριο του 2015, έφτασε στις ελληνικές αρχές η Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων, με βάση την οποία άρχισε να αναζητείται και στην χώρα μας.

Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έγινε δεκτό το αίτημα του και του χορηγήθηκε άσυλο από την περιφέρεια Αττικής.

Εντοπίσθηκε όμως προχτές από την Ασφάλεια και συνελήφθη, μαζί με τον γαμπρό του, ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία στην Κούβα, αλλά είχε στο σπίτι του ένα πιστόλι και 55 σφαίρες.

Από τις δικαστικές αρχές έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες για την έκδοση του 36χρονου στην Κούβα.

Πηγή: newsone.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.