Τους βρήκαν στο δάσος 40 χρόνια μετά – Αγνοούνταν από τον πόλεμο του Βιετνάμ!

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν το γιο με μακριά ατημέλητα μαλλιά να φοράει ένα ρούχο φτιαγμένο από φλοιό δέντρων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ dantri.com.vnΈτρεξαν στο δάσος προφανώς για να σωθούν. Έμειναν εκεί 40 χρόνια μέχρι που τους βρήκαν τυχαία. Είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός πατέρα και του γιού του από το Βιετνάμ!

Τη τελευταία φορά που είχε δει κανείς τον Χο Βαν Θαν ήταν το 1973 καθώς έτρεχε προς το δάσος μαζί με τον μόλις ενός έτους γιο του και άλλα δυο παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Νταν Τρι.

Σε αυτά τα 40 χρόνια, πατέρας και γιος δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο

Σήμερα, ο Χο Βαν Θαν είναι 82 ετών και ο γιος του Χο Βαν Λανγκ 41.

Από το 1973, λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος του Βιετνάμ, τα ίχνη τους είχαν χαθεί. Τώρα, αποκαλύπτεται πως ζούσαν σε ένα δεντρόσπιτο μέσα στο δάσος. Για να επιβιώσουν καλλιεργούσαν λαχανικά και σκότωναν ζώα.

Τους δυο άνδρες βρήκαν τυχαία χθες δύο κάτοικοι γειτονικού χωριού που διήνυσαν απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος για ξύλα, είδαν το δεντρόσπιτό τους και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές.

 

Ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει σ’ ένα βαθμό στη γλώσσα της μειονότητας Κορ, ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξεις, δήλωσε η ίδια πηγή στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.