Το Επιμελητήριο Κορινθίας Στηρίζει και Εκπαιδεύει Ανέργους για μια 2η ευκαιρία στην απασχόληση

Το Επιμελητήριο Κορινθίας Στηρίζει και Εκπαιδεύει Ανέργους  για μια 2η ευκαιρία στην απασχόλησηΠραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η έναρξη των Σεμιναρίων 2η Ευκαιρία – Συμβουλευτική και επανακατάρτιση για απολυμένους/ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Αυτοκινήτων, Δομικών Υλικών.

Κατά την έναρξη των εργασιών των σεμιναρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος, τόνισε το ενδιαφέρον και την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στους άνεργους συμπολίτες μας, με συγκεκριμένες δράσεις.

Κάθε καταρτιζόμενος άνεργος θα λάβει από το πρόγραμμα 1400€ μεικτά . Η γνώση που θα αποκτηθεί από την κατάρτιση θα είναι πολύ χρήσιμη για την 2η Ευκαιρία στην νέα απασχόληση του κάθε ανέργου για την απόκτηση της οποίας θα βοηθήσει το Επιμελητήριο με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει.

Τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2012 θα καταρτιστούν 115 άνεργοι από τους 320 που έχουν υποβάλλει αίτηση και επελέγησαν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια όπως οικογενειακή κατάσταση, περίοδος στην ανεργία κλπ.

Τα νέα τμήματα θα αρχίσουν την επιδοτούμενη κατάρτιση στις αρχές του επόμενου έτους.

 

Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται.

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.