Το vintage τροχόσπιτο που είναι απλά εντυπωσιακό!

τροχοσπιτοΗ ολική μεταμόρφωση ενός Whale Tale του 1956

Είναι για πολλούς κρυφό όνειρο. Να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο και να ταξιδέψουν με αυτό όλο τον κόσμο. Και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα. «Είναι άβολο», θα σου πουν. «Θα κουραστείς γρήγορα χωρίς τις ανέσεις του σπιτιού σου», θα προσθέσουν. Ίσως και να έχουν δίκιο. Αλλά ποιος δεν αναρωτιέται έστω και για μια στιγμή, πώς θα ήταν να ζει σε ένα κινητό σπίτι; Ειδικά όταν είναι τόσο όμορφο σαν αυτό το αυθεντικό Whale Tale του 1956.

image

Αρχικά το τροχόσπιτο κατασκευάστηκε για να φωτογραφηθεί στο θερινό κατάλογο της εταιρείας Orvis, μιας εταιρείας που εμπορεύεται ήδη ψαρέματος. Σχεδόν αμέσως όμως τέθηκε σε δημοπρασία χάρη στην απίστευτη αισθητική του.

image

Ο εσωτερικός του χώρος μεταμορφώθηκε εντελώς, ενώ τα μηχανικά του μέρη αντικαταστήθηκαν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τώρα πια είναι έτοιμο να κάνει τα πιο μακρινά ταξίδια. Ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του.

image

Από έξω είναι λαμπερό και αστραφτερό, μέσα του όμως κρύβει τη σπιτική ζεστασιά, που αποπνέουν η ξύλινη επένδυση, τα δερμάτινα έπιπλα και το παλαιωμένο δρύινο πάτωμα. Τα μεγάλα παράθυρα στην τραπεζαρία και στην κρεβατοκάμαρα αφήνουν να περάσουν άπλετα το φως και η θέα, που εσύ επιλέγεις.

image

image

Το αλουμίνιο διατηρήθηκε σε αρκετά σημεία για να αναδεικνύει την ομορφιά της (αυθεντικής) vintage αισθητικής. Παρόλο που το τροχόσπιτο έχει μήκος μόλις 11 μέτρα, υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό του χάρη στην έξυπνη κατανομή των επίπλων και τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

image

Το Whale Tale πιστεύεται ότι στην αγορά μπορεί να πωληθεί μέχρι και 250.000 δολάρια, καθώς πρόκειται για το αρκετά σπάνιο μοντέλο του 1956.

image

image

image

image

image

 

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.