«Υπόγειες πισίνες» σε μήκος πολλών χλμ κάτω από το Παρίσι κάντε μια Βουτιά στις μυστικές κατακόμβες! [Video – Photos]

Βουτιά στις μυστικές κατακόμβες του Παρισιού! Εξερευνητές εντόπισαν και κατέγραψαν τις «υπόγειες πισίνες» σε μήκος πολλών χλμ κάτω από την πόλη

swimmingcata-700x395

Μια συνηθισμένη έκφραση στη Γαλλία είναι «Paris est un Gruyère», δηλαδή το Παρίσι είναι μια γραβιέρα. Την παρομοιάζουν έτσι γιατί έχει χτιστεί σε ένα έδαφος γεμάτο τρύπες. Αν και όπως παραδέχονται το συγκεκριμένο είδος τυριού δεν είναι ακριβές ως παράδειγμα, γεωλογικά είναι απόλυτα σωστό. Γάλλοι εξερευνητές ανακάλυψαν ακόμα και υπόγειες πισίνες στις κατακόμβες κάτω από το οδικό δίκτυο του Παρισιού. Ύστερα από πολλές κατολισθήσεις και ατυχήματα ανακαλύφθηκε ότι η πόλη είναι χτισμένη πάνω από μια σειρά αρχαίων ορυχείων και λατομείων. Οι διάδρομοί τους έχουν έκταση 300 χιλιομέτρων. Κομμάτια τους έχουν αξιοποιηθεί λόγω του μετρό και των σωληνώσεων φυσικού αερίου και του αποχετευτικού συστήματος.

catacombs2-533x400

Αυτές οι μυστικές δίοδοι αλλά κυρίως οι υπόγειες πισίνες, ήταν φυσικό να προσελκύσουν αρκετές ομάδες ερασιτεχνών εξερευνητών με το όνομα «cataphiles», οι οποίοι παράνομα βουτούν αψηφώντας τη νομοθεσία και βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλεξάντερ Μπράντλεϋ που βρίσκεται συχνά 30 μέτρα κάτω από το έδαφος στις κατακόμβες του Παρισιού.

catacombs3-533x400

Μαζί με μία ομάδα ο Μπράντλευ εξερευνά αυτόν τον υπόγειο κόσμο με μία κάμερα τα τελευταία χρόνια. Εκεί συνάντησε έναν Παριζιάνο λάτρη των κατακομβών με το κωδικό όνομα “Plongeur”, δηλαδή δύτης. Χάρη στις δικές του έρευνες, πολλά από αυτά τα τούνελ έχουν χαρτογραφηθεί.

plongeur-600x337

Ο Μπράντλεΐ μαζί με τον «Δύτη», αλλά και την ομάδα παραγωγής του δημιούργησε μια συναρπαστική ταινία μικρού μήκους για την εμπειρία που είχε μέσα σε αυτά τα χαμένα περάσματα στις κατακόμβες. Η ταινία αυτή ονομάζεται «Η πόλη της θάλασσας».

bradleycatacombs-600x396

Είναι μία ταινία μικρού μήκους που καταγράφει τη «χαμένη Ατλαντίδα» κάτω από τους δρόμους του Παρισιού. Ο Μπράντλευ και η ομάδα του πολλές φορές καταδύονται στις υπόγειες πισίνες, ωστόσο αυτή η δραστηριότητα δεν ενδείκνυται για ερασιτέχνες. Η διάβαση μέσα από σκοτεινά τούνελ και λασπώδη νερά καθιστά το εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, ακόμα και αν στο τέλος των τούνελ υπάρχουν κρυστάλλινα καθαρά νερά. Για λόγους ασφάλειας οι ομάδες αυτές δεν δέχονται τουρίστες, καθώς η δραστηριότητα θεωρείται παράνομη.

https://www.youtube.com/watch?v=3e6TZx7hl9E

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.