Φίμωσή της από τον Τύπο καταγγέλλει η ΝΔ

Φίμωση των απόψεών της από τις δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως «πρωτοφανές γεγονός για τη δημοκρατία και την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών» τη σημερινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, «να απαγορεύουν το λόγο αποκλειστικά και μόνο σε στελέχη της ΝΔ».

«Αφού έδωσαν εξαίρεση εκπομπής μόνον στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ “Στο Κόκκινο”, όπου προφανώς αποκλείστηκε οποιαδήποτε άποψη του κόμματος της πλειοψηφίας», υποστηρίζει η Συγγρού, «στη συνέχεια, άρχισαν να απαγορεύουν οποιαδήποτε παρέμβαση σε βουλευτές της ΝΔ, σε οποιονδήποτε σταθμό» και ενδεικτικά αναφέρει το παράδειγμα του ρ/σ Βήμα FM, που επίσης εκπέμπει με ειδική άδεια, για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, στον εν λόγω ραδιοσταθμό επιτράπηκε να ακουστεί μόνον η θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ «στον αέρα, πραξικοπηματικά, κόπηκε με παρέμβαση της ΠΟΕΣΥ», η συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

«Γνωρίζαμε ότι οι συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι κομματικά χειραγωγούμενες. Γνωρίζαμε ότι κάθε φορά που ξένος ηγέτης επισκεπτόταν τη χώρα μας ήταν γι’ αυτούς η καλύτερη μέρα για απεργία. Θα ευχόμασταν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις να  ήταν προσηλωμένες στους κώδικες δεοντολογίας όπως ισχύει παγκοσμίως. Όμως, όπως φαίνεται,  για αυτούς δημοκρατία, ελευθεροτυπία και αντικειμενικότητα αποτελεί μόνον η άποψη της μειοψηφίας», υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. και ζητεί από τον Βήμα FM  να επιτρέψει στον Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράσει και την άποψη της ΝΔ, «όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί».

Πηγή: tvxs.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.