Φεύγουν από το Δημόσιο 60.000 υπάλληλοι

Φεύγουν από το Δημόσιο 60.000 υπάλληλοιΤο κύμα της μεγάλης φυγής από το Δημόσιο έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καταθέτουν μαζικά αιτήσεις για συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που όπως όλα δείχνουν θα έρθει με το τρίτο μνημόνιο, αλλά και οι μειώσεις στους μισθούς είχε σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση να ξεπεράσουν τις 5.500 χιλιάδες.

Έως σήμερα, περίπου 60.000 υπάλληλοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, οι οποίοι και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να βγουν στη σύνταξη.

Ήδη από το 2010 έχουν φύγει από το Δημόσιο περίπου στους 300.000 υπαλλήλους, λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ασφαλιστικό και στα μισθολόγια.

Μάλιστα όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αυτό το κύμα φυγής, φαίνεται να συμφέρει και την κυβέρνηση, μιας και μειώνει το μισθολογικό κόστος και κάνει τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς πιο εύκολη.

Γεγονός πάντως είναι ότι θέσεις μένουν κενές στο Δημόσιο, οι οποίες δεν καλύπτονται, καθώς οι δανειστές πιέζουν να μην γίνουν άλλες προσλήψεις, πέρα από τις 3.000 που έχουν προβλεφθεί για φέτος, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τους αναγκαίους υπαλλήλους, κρίσιμοι τομείς, όπως αυτός της Παιδείας και της Υγείας.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.