Χοιρινό κάνναβης όπως λέμε μοσχαράκι γάλακτος

Ο χασάπης Ουίλιαμ Βον Σνάϊνταου

Χασάπης στο Σιάτλ των Η.Π.Α. λανσάρισε πρόσφατα ένα νέο έδεσμα για τους πελάτες του: χοιρινό κρέας από γουρούνια που εκτρέφονται με κάνναβη.

Ο χασάπης Ουίλιαμ Βον Σνάϊνταου συνεργάζεται με μια τοπική φάρμα λίγο έξω από το Σιάτλ η οποία φροντίζει να περιλαμβάνει κάνναβη στην τροφή των χοίρων, γι’ αυτό και τα αποκαλεί «pot pigs» (μετ: «χορτογούρουνα»). Τα κοτσάνια και φύλλα της κάνναβης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, καθιστώντας έτσι το κρέας πιο… απολαυστικό, σύμφωνα με τον ίδιο. Πέρα από μπριζόλες, το χασάπικο διαθέτει μπεϊκόν, ζαμπόν, μέχρι και προσούτο.

Αυτό το ειδικό συμπλήρωμα διατροφής προέρχεται από τα υπολείμματα, κοτσάνια και μεγάλα φύλλα, που παρέχει αφιλοκερδώς το κατάστημα Top Shelf Organic που εμπορεύεται είδη κάνναβης.

Φαίνεται πως τα γουρούνια το απολαμβάνουν, αφού είναι από εκείνα τα θηλαστικά που διαθέτουν υποδοχείς κανναβινοειδών, με αποτέλεσμα να παχαίνουν περισσότερο και, ίσως, να αισθάνονται πιο… χαλαρά από όσα γουρούνια δεν δοκίμασαν αυτή την τροφή.

Ο Βον Σνάϊνταου προετοιμάζει ειδικά γεύματα με αυτό το κρέας.
Θυμίζουμε πως πέρσι το φθινόπωρο η χρήση κάνναβης για αναψυχή εγκρίθηκε με ψήφισμα των κατοίκων της πολιτείας Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται το Σιάτλ.

 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.