100.000 κτηνοβάτες στη Γερμανία

Μέχρι πρόσφατα, ο νόμος που ίσχυε στη Γερμανία για την προστασία των ζώων, επέτρεπε την κτηνοβασία με την προϋπόθεση ότι δε θα τραυματιζόταν το ζώο. Ωστόσο φαίνεται πως δεν συμμορφώθηκαν όλοι με τον νόμο κι έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tageszeitung η κτηνοβασία απαγορεύεται πλέον εντελώς και επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Τα πρόστιμα θα φτάνουν μέχρι και 25.000 ευρώ, ωστόσο η απόφαση αυτή είχε ως αποτέλεσμα πολλές αντιδράσεις, αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για μία χώρα στην οποία τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συνευρίσκονται σεξουαλικά με ζώα.

Η οργάνωση Ζωόφιλοι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (ZETA) σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τροποποίησης του νόμου, τονίζοντας ότι οι ζωόφιλοι κάνουν σεξ με ζώα μόνο αν είναι βέβαιοι ότι έχουν τη συγκατάθεσή τους ενώ επιμένουν ότι καταδικάζουν την κακοποίηση των ζώων οποιασδήποτε μορφής.

Αντιδράσεις ήρθαν και από τον επικεφαλής της επιτροπής γεωργίας της Κάτω Βουλής Χανς-Μίχαελ Γκόλντμαν, ο οποίος δήλωσε ότι «Μια ρητή απαγόρευση θα κάνει πιο εύκολη τη δίωξη και θα βελτιώσει τον βαθμό προστασίας των ζώων»

Πηγή: parapolitika.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.