18 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων, Το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 έως τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.

18η Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μουσείων -«Μνήμη και Δημιουργικότητα»

 Η 18η Μαΐου ορίστηκε το 1977 ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.  Ο φετινός εορτασμός που φέρει τον τίτλο «Μνήμη και Δημιουργικότητα» έχει σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.
Την ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 έως τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο έκοψε ειδικά για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων αναμνηστικά μετάλλια με θέμα τον πετεινό, που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και τους πολεμιστές της πόλης.
Η αρχαία παράδοση έλεγε ότι ο Θεμιστοκλής, θέλοντας να ενισχύσει την μαχητικότητα των ανδρών του πηγαίνοντας προς τη Σαλαμίνα, τους έδειξε δύο πετεινούς που μάχονταν με πείσμα.  Από τότε καθιερώθηκαν οι αλεκτρυόνων αγώνες (κοκορομαχίες) στο Διονυσιακό Θέατρο, όπου ο θρόνος του ιερέα του Διονύσου κοσμούταν με δύο μαχητικούς πετεινούς.
Στις αίθουσες του Μουσείου θα πραγματοποιηθούν δράσεις με θέμα τον πετεινό για ενήλικες και παιδιά.
Στις 9.00 π.μ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής.
Παράλληλα, από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, το Μουσείο της Ακρόπολης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art Athina, στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), με παρουσίαση ποιοτικών αντιγράφων από τις συλλογές του.
Μουσείο της Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα
Τηλ.: 210 9000 900
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.