23,700 σοκολατένια εκλέρ Το μωσαϊκό γλυκών που κατασκεύασαν σήμερα στην Ελβετία μπαίνει στα ρεκόρ Γκίνες

image[facebox]Για το τεράστιο μωσαϊκό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, συνέβαλαν η μαεστρία ενός διακεκριμένου ζαχαροπλάστη, η συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, πολλά κιλά ζάχαρης και σοκολάτας και αρκετή υπομονή.

Το μωσαϊκό που αποτελείται από 23,700 σοκολατένια εκλέρ, κατέκτησε όμως επισήμως μια θέση στο Γκίνες με το που παρουσιάστηκε σήμερα μπροστά στο κοινό που έσπευσε να θαυμάσει από κοντά την παρασκευή του. Το εντυπωσιακό, 100% βρώσιμο δημιούργημα, συναρμολογήθηκε στη Ζυρίχη σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σιδηροδρομικού σταθμού, στην οποία έγινε και η παρουσίαση. Η έκταση που καταλαμβάνει είναι λίγο μεγαλύτερη από 80 τ.μ., αλλά αμέσως μετά την παρουσίασή του και την καταμέτρηση από τον κριτή των βραβείων Γκίνες, τα 23,700 εκλέρ πουλήθηκαν στο κοινό και τα έσοδα πήγαν για φιλανθρωπικό σκοπό ενισχύοντας ίδρυμα για το AIDS.

Ο επικεφαλής ζαχαροπλάστης του εγχειρήματος είναι ο Gilles Desplanches και το σχέδιο του μωσαϊκού είναι μια εικονογράφηση του διάσημου Ελβετού σκιτσογράφου Zep.

image image image image image image

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.