3 ζευγάρια «αμελέτητα» για τον Ολάντ από τους οικολόγους

Το screenshot όπως αποτυπώθηκε από το σάιτ politis / Le FigaroΣε μια άνευ προηγουμένου «καμπάνια» που διήρκησε μόλις…μία ώρα προχώρησαν νέοι οικολόγοι προσφέροντας… όρχεις διαφορετικού μεγέθους στον πρόεδρο Ολάντ, για τρεις διαφορετικούς τομείς στους οποίους οι ίδιοι θεώρησαν ότι δεν επέδειξε την δέουσα πυγμή.

Το screenshot όπως αποτυπώθηκε από το σάιτ politis / Le Figaro

Επαναστατώντας κατά των…πισωγυρισμάτων της κυβέρνησης κυρίως για τον πράσινο φόρο, οι νέοι οικολόγοι του διαμερίσματος Ιλ ντε Φρανς (πρωτεύουσα του οποίου είναι το Παρίσι) ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Facebook, μια καμπάνια με τίτλο «το δώρο των νέων οικολόγων στον Φρανσουά Ολάντ».

Στην επίμαχη εικόνα παρουσιάζονται τρία ζεύγη όρχεων διαφορετικού μεγέθους που αντιπροσωπεύουν το «κουράγιο για αλλαγή»: το πρώτο και πιο μικρό για αντίσταση στο κίνημα manif pour tous (το σύνθημα των διαδηλωτών που αντιτάχθηκαν στον νόμο για γάμους ομοφυλοφίλων), το δεύτερο για αντίσταση στα στους Γάλλους επιχειρηματίες (medef) και το μεγαλύτερο σε μέγεθος «για την τήρηση των (προεδρικών) υποσχέσεων».

Οι οικολόγοι παρότρυναν τους πολίτες να προσφέρουν ένα…ζεύγος στον Πρόεδρο, γράφοντας «ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για τα Χριστούγεννα».

Το θάρρος τους ωστόσο δεν φάνηκε να κράτησε πολύ, αφού μία ώρα μετά την ανάρτησή της, η προκλητική εικόνα αποσύρθηκε από το διαδίκτυο. Μάλιστα ένας εκ των εμπνευστών, ο Ζορντάν Τρομπετά, συνονιστής στο διαμέρισμα Ιλ ντε Φρανς, αναγνώρισε το ατόπημα και δήλωσε:

«Κάποιοι το βρήκαν αντίθετο με τις αξίες της οικολογίας. Επισήμως δεν διεξάγουμε πλέον αυτή την καμπάνια. Ήταν ένα επικοινωνιακό λάθος».

Πηγή: ethnos.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.