Ο «ανθισμένος δρόμος» της Βόννης

cherry_blossom_bohn_3-400x267Οι κερασιές που φυτεύτηκαν πριν από 30 χρόνια για να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα της πόλης, αποτελούν σήμερα ένα μοναδικό αξιοθέατο.

Η γραφική παλιά πόλη της Βόννης έχει βαφτεί στις αποχρώσεις του ροζ. Κάθε άνοιξη ο «ανθισμένος δρόμος», όπως χαρακτηρίζουν την οδό Χιρστράς, γεμίζει από τα χρώματα των άνθεων μιας σειράς κερασιών που βρίσκονται κατά μήκος του οδοστρώματος. Τα φυτά σχηματίζουν ένα φυσικό τούνελ με λουλούδια που κυμαίνονται σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ. Ο δρόμος βρίσκεται στην μοντέρνα συνοικία Νόρντσταντ, στο κέντρο της πόλης, μόλις 5 λεπτά από το διάσημο «Σπίτι του Μπετόβεν».

017549111_30300-400x225

Τα καλλωπιστικά φυτά είναι ιαπωνικής προέλευσης και φυτεύτηκαν στη Βόννη, τη δεκαετία του 1980. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να φυτέψει τα δέντρα προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο κέντρο της πόλης, αλλά κάθε άνοιξη, γίνεται ένα δημοφιλές αξιοθέατο. Οι κερασιές της Βόννης αποτελούν σημείο αναφοράς σε πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, ενώ η πρώην γερμανική πρωτεύουσα προτείνεται ως ένας από τους τόπους που πρέπει κανείς να επισκεφθεί κάποια στιγμή στη ζωή του. Κάθε χρόνο, οι κερασιές αρχίζουν να ανθίζουν στα μέσα Απριλίου για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες. Μόλις τα άνθη κλείσουν τον σύντομο κύκλο ζωής τους, αρχίζουν να πέφτουν δημιουργώντας ένα υπέροχο ροζ «χαλί» στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Βόννης. Η Βόννη βρίσκεται κοντά στο Ντίσελντορφ και την Κολωνία και υπάρχει εύκολη πρόσβαση με τρένο ή με λεωφορείο….

cherryavenue1

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.