[VIDEO] Plan A – Plan X για την τύχη του Spa και των ακινήτων της Λουτράκι ΑΕ, συζήτηση για τη λήψη καταρχήν απόφασης

ΜικρογραφίαΔε σας έχουμε δείξει το συγκεκριμένο απόσπασμα επειδή σκεφτόμασταν αν πραγματικά θα το βρείτε ενδιαφέρον. Αλλά τώρα που δεν παίζει και η ΕΡΤ, είναι μια πρόταση κι αυτό το video.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αναμάσηση των ίδιων κεκαλυμμένων συζητήσεων σε μια προσπάθεια δημοκρατικών αποφάσεων. Για το καλό της διαπραγμάτευσης δεν ειπώθηκαν λεπτομέρειες, όχι ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό.
Ο κ Νομικός Σύμβουλος πάντως δεν αξίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρουσία του. Κρίμα. Δεν δόθηκαν απαντήσεις αν θα υπάρξει κάποιο κώλυμα στη διαδικασία εξ’ αιτίας του δανείου της Εθνικής Τράπεζας  και αν θα προκύψουν νομικές ή αστικές ευθύνες. Η κ Μ. Στάμου ως νομικός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ευθυνών μιας και πρόκειται για λήψη καταρχήν απόφασης που δεν είναι δεσμευτική. Αν το ξεκαθάριζε ο κ Κονομόδης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα ήταν πιο ήσυχοι.  Δεν ήταν όμως δυνατό να παραστεί για να τοποθετηθεί 3 λεπτά, ενώ περίμενε στην προηγούμενη συνεδρίαση 5 ώρες για να μιλήσει. Ο χρόνος είναι κρίμα και η σπατάλη του χρόνου θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και αφορμή παραίτησης για κάποιον πολυάσχολο επαγγελματία. Εξάλλου η παρουσία ενός νομικού δεν είναι και απαραίτητη σε τέτοιες μικροϋποθέσεις αρκεί το χειρόγραφο, ανυπόγραφο και χωρίς σφραγίδα στο οποίο αρκέστηκε ο κ Δήμαρχος. Ο κ Γ. Δέδες δεν αγχώθηκε αφού διαβεβαίωσε ότι θα βάλουν νομικό στη συνέχεια της υπόθεσης.

Πολλά ειπώθηκαν ή αν θέλετε τα ίδια πολλές φορές. Ο κ Ασημακόπουλος όμως για παράδειγμα συνέχισε να προσπαθεί να μάθει για ποιον λόγο να αγοραστούν τα ακίνητα. Σσσσσσ, δεν κάνει να ρωτήσει. Κάνει να μάθουν οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι; Ναι, αν τους ενημερώσουν εγκαίρως και όχι δημοσίως οι αρχηγοί τους που θα υποδείξουν τη γραμμή. Ο κ Γκιώνης πάντως ξεκαθάρισε ( αυτό σαν πληροφορία για το μέλλον ) ότι η άποψη του αρχηγού στον δικό του συνδυασμό δεν είναι δεσμευτική για τους συμβούλους. Βλέπουμε μια αντίθεση με άλλους συνδυασμούς, αλλά αυτά είναι οικογενειακά θέματα και δεν επεκτεινόμαστε.

Η πρόταση του κ Ασημακόπουλου για αγορά του Υδροθεραπευτηρίου από το Υπουργείο δεν πέρασε, αν και όπως παρατήρησε ο κ Παύλου μάλλον και το Υπουργείο δε θα το δεχόταν.

Ο κ Δήμαρχος αναγκάστηκε να σπάσει τη σιωπή του καθησυχάζοντας τους συμβούλους που έβλεπαν με σκεπτικισμό τη λήψη δανείου, είπε πως συζητήθηκε να αγοραστεί στην αρχή 1 κτήριο για παράδειγμα και πως δεν προκύπτει κατ’ ανάγκη δάνειο, έπεσε και αυτό στο τραπέζι, αλλά όχι ως μοναδική επιλογή. Εξ’ άλλου δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο plan A, ως απάντηση σε όσους αναρωτήθηκαν αν υπάρχει plan Β ο κ Δήμαρχος είπε με νόημα πως υπάρχει Plan X.

Το X ως γνωστόν συμβολίζει την άγνωστη μεταβλητή. Το ερώτημα είναι σε ποιους είναι άγνωστο το Plan X και σε ποιους γνωστό.

Τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση που ανέγνωσε ο κ Δήμαρχος, μειοψηφούντων της κας Πρωτοπαππά και του κ Δ. Στάμου. Ο τελευταίος διεκδίκησε το δικαίωμα στην τεκμηρίωση της αρνητικής ψήφου και αφού το κατέκτησε ανέφερε πολύ ενδιαφέροντα επιχειρήματα.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=HJLic_3aPRU]

Share

2 Comments

  1. Οχι κ Παπαγεωργίου δεν έχουν ούτε πλαν α ουτε πλαν β. Δεν τους λετε εσεις ενα πλαν γ μήπως και σωθεί το υδροθεραπευτήριο

  2. Έχει δίκιο ο κ Δήμαρχος όταν γίνονται διαπραγματεύσεις και παζάρια δεν πέπει να δημοσιοποιούνται οι συζητήσεις. Τα μέλη του ΔΣ της Τουρισιτκής Λουτρακίου είναι ενήμερα και απο κει και ύστερα είναι κακό να το γράφουυν οι κάμερες και να το συζητάνε στα καφενεία αυτό το θέμα

Leave a Reply

Your email address will not be published.