Έμειναν στα αζήτητα 170 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα!

Απίστευτοι: Τους... ξέμειναν 170 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα!Φοβεροί υπολογισμοί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης!

Μετά από την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης υποβολής αιτήσεων στις 30 Μαίου, πάνω από το μισό κονδύλι των 450 εκατ. ευρώ μένει αδιάθετο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις προ μηνός εκτιμήσεις ότι στο τέλος της διαδικασίας θα μείνουν αζήτητα τουλάχιστον 170 εκατ. ευρώ εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια.

Το ζητούμενο βέβαια είναι αν αυτό έγινε από λάθος υπολογισμούς ή αν εξαρχής το ζητούμενο ήταν να μη δοθούν όλα τα χρήματα!

Έως την περασμένη Παρασκευή είχαν εγκριθεί άλλες περίπου 100.000 αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν κάτι παραπάνω από 60 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μετά από την πρώτη και τη δεύτερη φάση υποβολής έχουν διατεθεί περίπου 200 εκατ. ευρώ συνολικά.

Οι… ισορροπίες δεν αλλάζουν από τις περίπου 25.000 αιτήσεις (επί συνόλου 62.000) που ελέγχονται και αναμένεται να πάρουν τελική έγκριση, αφού υπολογίζεται ότι άλλες 25.000 αιτήσεις της δεύτερης φάσης θα “κοπούν” λόγω ανακριβών στοιχείων.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται να γίνει σύσκεψη στα μέσα της εβδομάδας όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα εξαντληθεί το αδιάθετο κονδύλι.

Σύμφωνα με όσα διαρρέει η κυβέρνηση, η πρώτη δεξαμενή νέων δικαιούχων θα είναι οι περίπου 75.000 νέοι άνεργοι του 2013, που θα “αποτυπωθούν” στις φετινές δηλώσεις, ενώ σημαντικός εκτιμάται ότι θα είναι και ο αριθμός των πολιτών που το 2013 “έπεσαν” κάτω από τα εισοδηματικά όρια του μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση ή απόρριψη των αιτήσεων γίνεται τώρα με βάση τα εισοδήματα του 2012 και όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, όλες οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξεταστούν με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, όπου αποτυπώνονται τα εισοδήματα του 2013.

Στη περίπτωση που παραμείνει αδιάθετο ποσό και μετά από αυτό τον διπλό επανέλεγχο των αιτήσεων, τότε θα ενεργοποιηθεί η απόφαση για διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων, η οποία θα συνοδευθεί από ισόποση απομείωση των επιδομάτων για τους νέους δικαιούχους, χωρίς το ποσό που θα απομένει να είναι μικρότερο των 200 ευρώ, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

Πηγή: newsbomb.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.