Έρευνα: Γιατί οι άνδρες προτιμούν γυναίκες με καμπύλες;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLoS ONE, όταν οι άνδρες βρίσκονται υπό συνθήκες στρες…
άγχους και αγωνίας, τείνουν να έλκονται από γυναίκες με περισσότερες καμπύλες. Βρετανοί επιστήμονες από το Λονδίνο και το Newcastle προσπάθησαν να αποσαφηνίσουν πώς το στρες επηρεάζει την κρίση των ανδρών για το γυναικείο σώμα.

Για τους σκοπούς της μελέτης, 81 ετεροφυλόφιλοι άνδρες, 18- 42 ετών, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα τέθηκε υπό συνθήκες στρες (λύση μαθητικών ασκήσεων με περιορισμό χρόνο), ενώ η δεύτερη ομάδα κάθισε σε ένα ήσυχο δωμάτιο υποδοχής. Στη συνέχεια, τους έδειξαν 10 φωτογραφίες γυναικών με διαφορετικούς σωματότυπους -από πολύ αδύνατες μέχρι παχύσαρκες- και κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τα σώματα που έβλεπαν σε μια κλίμακα 1-9.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πιο παχύσαρκη γυναίκα θεωρήθηκε ως η πιο ελκυστική στους άνδρες που είχαν υψηλότερο δείκτη στρες. 

Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις εξελικτικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι, όταν οι πόροι είναι περιορισμένοι ή απρόβλεπτοι, το λεπτό σώμα μιας γυναίκας μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι αρκετά υγιές και δεν είναι σε θέση να αναπαράγει. Επιπλέον, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι βιολογικοί μηχανισμοί, όπως τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ορμονών, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους.

Πηγή: zougla.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.