Έρευνα που ΣΟΚάρει!!! Το κραγιόν μπορεί να προκαλέσει…

Πρόσφατη
έρευνα που διεξήγαγε το Εργαστήριο Αντεράιτερ χρησιμοποιώντας 22 μάρκες κραγιόν, έδειξε ότι το 55% περιείχε…ίχνη μολύβδου.Ο Δρ. Σον Πάλφρεϋ, που είναι ο ιατρικός διευθυντής για την έρευνα με το μόλυβδο στη Βοστώνη για Πρόγραμμα Πρόληψης Δηλητηριάσεων, προειδοποιεί ότι η ανθρώπινη επαφή με μόλυβδο, ακόμη και η πολύ μικρή σε ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και ιδίως ψυχικής υγείας.

«Αυτό που τώρα γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι ακόμη και οι μικρότερες ποσότητες μολύβδου μπορούν να μειώσουν τον δείκτη νοημοσύνης, να αλλάξουν την συμπεριφορά ενός ατόμου, ακόμη και να προκαλέσουν βλάβη στην ικανότητα μάθησης», λέει ο Δρ. Πάλφρεϋ.

Ο μόλυβδος δεν είναι απαραίτητο συστατικό του κραγιόν, αλλά πολλά πρόσθετα χρώματα έχουν ως βάση ορυκτά και το χώμα στο οποίο βρίσκονταν περιέχουν ίχνη μολύβδου, ​όπως αναφέρει το Katara.

H Τζάνετ Νούντελμαν, που ηγείται της καμπάνιας για ασφαλή καλλυντικά, λέει:

«Είναι σαφές ότι περισσότερα από τα μισά κραγιόν δεν περιέχουν μόλυβδο, και απλά οι άλλοι μισοί από αυτούς βάζουν, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι δυνατή η κατασκευή ενός κραγιόν χωρίς μόλυβδο».

Πηγή: aniwthoi.net
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.