Αγορά εργασίας:Η φαλάκρα είναι προσόν και όχι ελάττωμα

Ψάχνετε δουλειά; Ξυρίστε το κεφάλι σας!

Ψάχνετε δουλειά αλλά δυσκολεύεστε να βρείτε; Τότε δοκιμάστε να ξυρίσετε το κεφάλι σας. Και αυτό γιατί
όπως έδειξε νέα επιστημονική μελέτη της Σχολής Επιχειρήσεων Wharton του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, οι φαλακροί άνδρες θεωρούνται από τους άλλους πιο κυριαρχικοί τύποι, πιο αθλητικοί και γενικά πιο ηγετικές προσωπικότητες, μ’ αποτέλεσμα να βελτιώνουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας «Social Psychological and Personality Science», το παράδοξο είναι ότι ενώ, συνήθως, οι άνδρες που δεν έχουν πολλά μαλλιά έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, οι άλλοι τους αντιμετωπίζουν με τον τελείως αντίθετο τρόπο.

Τα πειράματα, στα οποία οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες ανδρών με ή χωρίς μαλλιά. Οι απαντήσεις έδειξαν ότι οι απολύτως φαλακροί άνδρες βαθμολογούνται από τους άλλους ως πιο αρρενωποί και δυνατοί από τους υπόλοιπους άνδρες και μάλιστα ψηλότεροι (κατά περίπου δυόμισι εκατοστά) από το πραγματικό ύψος τους.

Ακόμα οι τελείως φαλακροί θεωρούνται ικανοί να ασκήσουν μεγαλύτερη επιρροή και εξουσία στους γύρω τους.

Υπάρχει πάντως και μια αρνητική πλευρά. Οι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια αξιολογούνται λιγότερο ελκυστικοί και πιο μεγάλοι σε ηλικία (αν και ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, οι τελείως φαλακροί υπερτερούν σε σχέση με όσους άνδρες έχουν αραιά μαλλιά).

Αλλά, τελικά, αν κανείς μπορεί να βρει δουλειά, μάλλον μπορεί να αντέξει ότι θα δείχνει λίγο πιο γέρος.

Πηγή: 24h.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.