Αγρίνιο:Η Γερμανίδα που βαπτίστηκε Ορθόδοξη στα 82 της-Δείτε φωτό!

Για τη βάπτιση που έγινε πρώτο θέμα συζήτησης, επιστρατεύτηκε ειδική κολυμπήθρα – Διαβάστε τι λέει η ίδια για την απόφαση που πήρε…

Παραξενεμένοι κοίταζαν οι πιστοί την Κυριακή των Βαΐων, τη γιαγιά, που μαζί με την συνοδό της, κοινωνούσε για πρώτη φορά στην ζωή της κρατώντας την λαμπάδα της, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η 82χρονη Γερμανίδα φιλοξενείται στο γηροκομείο του Αγρινίου και εξέφρασε την επιθυμία να γίνει Χριστιανή Ορθόδοξη.

Η Σοφία Σαϊλμπορτντ, διέμενε στο Αγρίνιο επί 42 χρόνια, παντρεμένη με Αγρινιώτη που έφυγε από την ζωή, αν και από τους γάμους της έκανε πολλά παιδιά, που όμως κανένα από αυτά δεν ζει στην  Ελλάδα. Έτσι, τα τελευταία χρόνια, κλείστηκε στον εαυτό της, ανήμπορη, αφού δεν έβλεπε εξαιτίας του καταρράκτη που είχε. Όπως φαίνεται πάντως από πριν ήταν κλειστός χαρακτήρας, αφού τα Ελληνικά δεν τα μιλά καλά, παρά την μακροχρόνια διαβίωση της στην Ελλάδα.

Την ηλικιωμένη γυναίκα, ανακάλυψε μια συμπατριώτισσα της που επίσης ζει στο Αγρίνιο και που ουσιαστικά την έσωσε από το δράμα που ζούσε, κάνοντας όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν ώστε να μεταφερθεί τον περασμένο  Σεπτέμβριο και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της στο Γηροκομείο της Χριστιανικής Ένωσης Αγρινίου.

Εκεί η 82χρονη γιαγιά, γνώρισε μια νέα ζωή. Σύμφωνα με το agriniopress.gr, οι άνθρωποι του γηροκομείου, την φρόντισαν και την μετέφεραν  δυο φορές στο Καρπενήσι, ώστε να χειρουργηθεί στα μάτια. Κάτι που έγινε με επιτυχία και η κυρία Σοφία τώρα βλέπει ξανά.

Η αγάπη με την οποία την περιέβαλαν στο γηροκομείο, αλλά και ο τρόπος ζωής των ηλικιωμένων που ζούσαν μαζί της, την έκαναν να ζητήσει από μόνη της να βαπτιστεί Χριστιανή Ορθόδοξος.  «Θέλω να έχω τον Χριστό στην καρδία μου» είναι τα λόγια που λέει η ίδια, για να εξηγήσει την απόφαση αυτή.

Για την βάπτιση που έγινε το Σάββατο του Λαζάρου στο εκκλησάκι του Άγιου Βασιλείου στο Γηροκομείο, επιστρατεύτηκε ειδική μεγάλη κολυμπήθρα, που ήρθε από τον Άγιο Δημήτριο. Η βάπτιση έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία όλων των ηλικιωμένων του Γηροκομείου και όσων προσφέρουν σε αυτό.

Την επομένη, Κυριακή των Βαΐων η κυρία Σοφία, πήγε με την λαμπάδα της τον Άγιο Γεώργιο όπου και κοινώνησε για πρώτη φορά στην ζωή της…

Πηγή: Newsit.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.