Αγρότης βρήκε σκελετό μαμούθ στο χωράφι του στο Μίσιγκαν! [Video]

891992_mamoth4

Έσκαβε και νόμιζε πως βρήκε θαμμένο φράκτη, αλλά τελικά το εύρημα ενθουσίασε τους παλαιοντολόγους!

Οι επιστήμονες ανέσυραν σήμερα έναν εξαιρετικά καλοδιατηρημένο σκελετό μαμούθ στο Μίσιγκαν, ο οποίος ανακαλύφθηκε από έναν αγρότη που καλλιεργούσε σόγια στο χωράφι του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, o James σκάβοντας το χωράφι του συνάντησε εμπόδιο και αρχικά σκέφτηκε πως είχε ανακαλύψει κάποιον θαμμένο φράκτη. Όσο όμως συνέχισε να σκάβει για να δει τι υπήρχε θαμμένο στη γη του αποδείχθηκε ότι αυτό που νόμιζε πως ήταν φράκτης ήταν τα οστά από τα πλευρά ενός μαμούθ.
Οι παλαιοντολόγοι που έφτασαν στο σημείο για να εξετάσουν τα ευρήματα έμειναν ενθουσιασμένοι από τα τμήματα ενός σκελετού που βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Μια πολύ προσεκτική επιχείρηση ανάσυρσης των οστών απεκάλυψε όλο το σκελετό ο οποίος μεταφέρθηκε σε εργαστήρια και μελετάται. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το ζώο θα πρέπει να πέθανε πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Αυτό που οι επιστήμονες θέλουν τώρα αν επιβεβαιώσουν είναι κατά πόσον επαληθεύεται ή όχι η εκτίμηση πως ίσως να είχε σκοτωθεί ή έστω αποθηκευτεί σαν τροφή από ανθρώπους της εποχής.

891993_mamoth2

891994_mamoth1

Πηγή: lifo.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.