Αθώος μετά από 22 χρόνια φυλακή! Υπάρχει δικαιοσύνη; !

Ελεύθερος ο Ράντα, στην αγκαλιά της γυναίκας και της  κόρης του
Περισσότερες από δύο δεκαετίες στη φυλακή αναγκάστηκε να περάσει ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη που είχε καταδικαστεί παράνομα για φόνο. Μια δικαστής στο Μπρούκλιν αποφάσισε και επισήμως ότι πρέπει να αποφυλακιστεί ο 58χρονος Ντλέιβιντ Ράντα. Ο άνδρας είχε πέσει θύμα αστυνομικού σκανδάλου που τον είχε καταστήσει υπεύθυνο για την δολοφονία ενός ραβίνου το Φεβρουάριο του 1990. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η αστυνομία είχε ασκήσει μαζική επιρροή στους μάρτυρες της υπόθεσης καθώς ήθελε πάση θυσία να παρουσιάσει έναν δράστη για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Το CNN ανέφερε ότι κατά την αποφυλάκιση τον υποδέχθηκαν η σύζυγος και η κόρη του, η οποία όταν καταδικάστηκε ήταν μολις δύο ετών και σήμερα είναι έγκυος η ίδια, στον έβδομο μήνα. 

Όπως αναφέρουν οι New York Times, εκείνη την εποχή είχαν καταθέσει σε βάρος του δύο επικίνδυνοι εγκληματίες, έναν με καταδίκες για ναρκωτικά και ένας για πορνεία. Μόνο ένα τον κατέδειξε ως υπεύθυνο της δολοφονίας και σε αυτόν είχε υποδειχθεί νωρίτερα από την αστυνομία, ποιον πρέπει να καταδείξει. Ο πραγματικός δολοφόνος είχε σκοτωθεί λίγο μετά τον φόνο κατά τη διάρκεια καταδίωξης του από την αστυνομία.
Ο τότε επικεφαλής της έρευνας και τώρα συνταξιούχος, δεν συμμερίζεται τη δικαστική απόφαση. Άλλωστε, όπως λεει, ο ίδιος ο Ράντα είχε ομολογήσει την πράξη του. Ωστόσο δεν έχει καταγραφεί πουθενά η ομολογία του.
Όταν ρωτήθηκε ο Ράντα για τα μελλοντικά του σχέδια απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα να φύγω όσο πιο μακριά από δω»

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.