Αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων συντρόφων τους ζητούν διπλωμάτες

Διπλωμάτες ζητούν “την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων συντρόφων τους” από την Ιταλίδα ΥΠΕΞ«Ιταλοί διπλωμάτες απέστειλαν επιστολή στην υπουργό Εξωτερικών ζητώντας την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων συντρόφων τους», αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.«Με χαμηλούς και πολιτισμένους τόνους ζητήσαμε να αναγνωρισθούν στους συντρόφους μας δικαιώματα που όλο και περισσότεροι θεωρούν αυτονόητα και κάθε άλλο παρά σκανδαλώδη», είπε υψηλόβαθμος Ιταλός διπλωμάτης στην εφημερίδα της Ρώμης.

«Αναφερόμαστε, παραδείγματος χάρη, στην επίσημη παρουσία σε δεξιώσεις και στην χορήγηση διπλωματικών διαβατηρίων, όπως και σε προστασία σε εμπόλεμες, κυρίως, και επικίνδυνες περιοχές». Ζητείται, ουσιαστικά, η μετάβαση «από μια φάση σιωπηρής ανοχής σε εκείνη της αποδοχής», προσθέτει η Λα Ρεπούμπλικα.

Η ΥΠΕΞ της Ιταλίας Έμμα Μπονίνο σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο «έκανε γνωστό στους υπογράφοντες την συγκεκριμένη επιστολή ότι γνωρίζει καλά το θέμα και θα δραστηριοποιηθεί για να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και παραμονής τους στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των ιταλών διπλωματών, Ενρίκο Ντε Αγκοστίνι σχολίασε ότι «δεν γνώριζε» την πρόθεση να αποσταλεί η επιστολή στην οποία αναφέρθηκε η Λα Ρεπούμπλικα, αλλά θεωρεί ότι πρέπει «να εισακουσθούν τα αιτήματά των ομοφυλόφιλων εργαζομένων του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών και των συντρόφων τους» και αυτοί «να χαίρουν ουσιαστικής νομικής προστασίας».

Πηγή: Newsit.gr 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.