Αν.Σαμαράς: Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες για την Ελλάδα

Αν.Σαμαράς: Καθοριστικοί οι επόμενοι μήνες για την Ελλάδα

Καθοριστικοί για την Ελλάδα είναι οι επόμενοι μήνες σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», επικαλούμενη συνομιλία του κ. Έλληνα πρωθυπουργού με ξένους δημοσιογράφους, στα πλαίσια της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι μετά από έξι χρόνια ύφεσης, σκληρών μέτρων περικοπών και μεταρρυθμίσεων και με ένα υψηλό ποσοστό ανεργίας στο 27%, η Ελλάδα, θα έχει πετύχει τη στροφή προς το καλύτερο.

«Υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι έρχεται μια ανάκαμψη, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 υπήρξε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη, έστω και μικρή, ενώ το 2014 αναμένεται να είναι μεγαλύτερη»,φέρεται να δήλωσε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως μετά τις πρόσφατες καλές επιτυχίες στον τουρισμό η κυβέρνηση αναμένει το 2014 μια «χρονιά-ρεκόρ» με πάνω από 17,8 εκατομμύρια τουρίστες.

Ωστόσο ο κ.Σαμαράς χτύπησε προειδοποιητικά καμπανάκια για την πίεση που ασκεί το τεράστιο χρέος της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ, για αυτό και όπως τόνισε θα πρέπει τον Απρίλιο να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές.

Απαντώντας στα σενάρια περί νέας οικονομικής βοήθειας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια και πως θα μπορούσε να αντεπεξέλθει με διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων διάσωσης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να πρόσθεσε πως μπορεί να εγγυηθεί για τη σημαντικότερη προϋπόθεση ανάκαμψης, την πολιτική σταθερότητα, έως την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, καθώς, όπως φέρεται να δήλωσε, «κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές», εκτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, από το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα, που όμως δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία διότι, όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς, «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι φιλοευρωπαίοι».

Πηγή: star.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.