ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Ποιοι υπάλληλοι γλιτώνουν

imageΑξιολόγηση δύο ταχυτήτων θα εφαρμοστεί για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, ανάλογα με τη θέση στην οποία απασχολούνται.

Ευνοημένοι της αξιολόγησης αποδεικνύονται οι περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοιπου έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, ακόμη και στα κόμματα ή στην ΑΔΕΔΥ και σε φορείς αυτής (όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο που εποπτεύει).

Κριτές για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα είναι –όπως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- οι άμεσοι προϊστάμενοί τους.

Στην πράξη αυτό συνεπάγεται ότι οι ίδιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους θα είναι και οι αξιολογητές τους.

Την ίδια ώρα, όπως γράφουν τα «Νέα» στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρονται πέντε διαφορετικές κλίμακες με άριστα το «10» αντί τριών που έχουν οριστεί για την αξιολόγηση των υπόλοιπων υπαλλήλων του Δημοσίου (το 25% να λάβει από 9-10 βαθμούς, το 60% από 7-8 βαθμούς και το 15% να περιοριστεί σε 1-6 βαθμούς), χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν θα ισχύσει για τους αποσπασμένους η ίδια ποσόστωση.

Αναλυτικότερα:

Βαθμό 9 ή 10 θα παίρνουν όσοι υπάλληλοι είναι πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίζουν απόλυτα , με ταχύτητα και ευστοχία κάθε ζήτημα χωρίς τη βοήθεια ή την διόρθωση ανωτέρου τους
Βαθμό 7 ή 8 θα παίρνουν οι πολύ καλοί υπάλληλοι, οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις του έργου τους και περιστασιακά μόνο χρειάζονται ελάχιστη βοήθεια
Βαθμό 5 ή 6 θα  παίρνουν οι καλοί υπάλληλοι που επιδιώκουν σταθερά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου τους αλλά κατά κανόνα χρειάζονται βοήθεια.
Βαθμό 3 ή 4 θα παίρνουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι αποδίδουν κάτω του συνηθισμένου
Βαθμό 1 ή 2 θα παίρνουν οι εντελώς ακατάλληλοι υπάλληλοι

Επίσης, με την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισηςπεριορίζονται επίσης τα κριτήρια αξιολόγησης σε 8 αντί 16 που ισχύουν για το υπόλοιπο Δημόσιο .

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.