Απίθανο φθινοπωρινό σνακ! Δε θα πιστεύετε τι τρώνε στην Ιαπωνία!

imageΚαι ναι είναι φθινόπωρο! Η εποχή που η θερμοκρασία πέφτει, που φτάνουν τα πρωτοβρόχια, που τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα και οι Ιάπωνες απολαμβάνουν ένα από τα αγαπημένα τους σνακ.

Μπορεί να θεωρείται εθνικό σύμβολο του Καναδά, όμως είναι ένα από τα αγαπημένα μικρά γεύματα των κατοίκων της Οσάκα στην Ιαπωνία. Ποιο είναι αυτό; Τα φύλλα σφενδάμου!

Σας φαίνεται περίεργο; Στην Ιαπωνία ονομάζονται “momiji” (もみじ) και είναι ιδιαίτερα διάσημα. Θα απορείτε πώς τα τρώνε. Όχι ωμά, φυσικά, αλλά τηγανητά. Και απ’ ότι λένε είναι πολύ νόστιμα…

Μην τρομάζετε. Δεν μαζεύουν τα φύλλα από τον δρόμο, τα τηγανίζουν και σου τα δίνουν για να τα φας. Αντίθετα, πριν δοθούν στην αγορά υπάρχει μια μικρή αλλά χρονοβόρα διαδικασία.

Πρώτα, συλλέγουν τα φύλλα και στην συνέχεια τα φυλάσσουν μέσα σε βαρέλια με αλάτι για περισσότερο από ένα χρόνο. Αφού είναι σίγουροι ότι αυτό το χρονικό διάστημα αρκεί, τα βγάζουν από το αλάτι και τα τηγανίζουν μαζί με μια γλυκιά ζύμη για περίπου είκοσι λεπτά.
Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ φυσιολογικό, αλλά οι ίδιοι οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι είναι γευστικότατα και ότι συνδυάζονται

όμορφα με την μπύρα.

Σαφώς, δεν χρειάζεται να είναι φθινόπωρο για να τα δοκιμάσετε, αφού η παραγωγή τους είναι αρκετά μεγάλη. Όπως λένε οι κάτοικοι της Οσάκα, αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πριν πάρα πολλά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, τα momiji πιστεύεται ότι παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου χίλια χρόνια. Αν και σίγουρα τότε δεν πωλούνταν σε πλαστικές σακούλες…

Φυσικά δεν είναι τα ίδια από τότε. Η σημερινή γεύση και ο τρόπος παραγωγής των momiji είναι αποτέλεσμα αρκετών δοκιμών.

Άλλωστε, γενικά στην Ιαπωνία υπάρχει μεγάλη ιστορία, που θέλει τους ανθρώπους να στρέφονται προς τη φύση, κατά τη διάρκεια όλων των εποχών, είτε αυτό έχει να κάνει με την ποίηση και την τέχνη είτε με τη διατροφή.

Αν ποτέ βρεθείτε εκεί, αξίζει να τα δοκιμάσετε. Για να τα λατρεύουν, κάτι θα ξέρουν.

Θυμηθείτε, είναι η χώρα που τρώνε και… μαύρα μπέργκερ!

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.