Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους

Σε ειδικό “κλουβί” θα καπνίζουν στο εξής οι θεριακλήδες που θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης αλλά και έξω απο αυτό.

Σύντομα αναμένεται να απαγορευτεί εντελώς το κάπνισμα και στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της Μελβούρνης για να μην ενοχλούνται από το καπνό των τσιγάρων οι επιβάτες.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου, με τη βοήθεια της Αρχής Quit Victoria, που οργανώνει τις αντικαπνιστικές εκστρατείες, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα «κλουβί» μακριά από τις εισόδους του αεροδρομίου, στο οποίο θα μπορούν να καταφεύγουν όσοι θέλουν να καπνίσουν ένα τσιγάρο.

Στο «κλουβί», το οποίο και αναμένεται να κατασκευαστεί τους επόμενους μήνες, κοντά στον χώρο που βρίσκεται το γραφείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας (AFP) θα υπάρχουν σταχτοθήκες, αλλά και ευδιάκριτες πινακίδες με τα γνωστά συνθήματα κατά του καπνίσματος.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου κατέληξε να πάρει αυστηρότερα μέτρα κατά του τσιγάρου, όπως ισχυρίζεται, εξαιτίας του γεγονότος ότι, επιβάτες αλλά και εργαζόμενοι καπνιστές του αεροδρομίου αγνοούσαν τις υπάρχουσες απαγορευτικές πινακίδες και άναβαν το τσιγάρο έξω από τις εισόδους και εξόδους του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα ο καπνός να ενοχλεί τους επιβάτες που έβγαιναν ή έμπαιναν στο αεροδρόμιο.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.