ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ του ΔΝΤ για τους πλειστηριασμούς:Κινδυνεύουν τα σπίτια όσων έχουν πάρει δάνειο

 

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ του ΔΝΤ για τους πλειστηριασμούς:Κινδυνεύουν τα σπίτια όσων έχουν πάρει δάνειο

​Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες να έχουν πληρώσει με… αίμα όλους τους φόρους που τους επιβλήθηκαν, ωστόσο φαίνεται πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» το ΔΝΤ τινάζει στον αέρα την διαπραγμάτευση… μιας και ζητάει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Ειδικότερα, η Ντέλια Βελκουλέσκου ζητάει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας το «μοντέλο Κύπρου». Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία όσων έχουν πάρει δάνειο.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαιτεί να υπολογίζεται η αξία των ακινήτων σε τιμές αγοράς και όχι σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες. Κι όλα αυτά ενώ οι τιμές που επικρατούν στην αγορά είναι… πιο χαμηλές από ποτέ. Μια ακόμη παγίδα, δηλαδή, για τους δανειολήπτες καθώς αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερους πλειστηριασμούς.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο… Αν δεν δεχτεί αυτούς τους όρους όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση θα τιναχτεί στον αέρα και όλες οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ θα «παγώσουν»…

Αξίζει κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως όταν το ΔΝΤ ζητούσε απελευθέρωση των πλειστηριασμών στην Κύπρο επικράτησε το χάος. Η κυβέρνηση του νησιού αρνούνταν τα συγκεκριμένα μέτρα, με αποτέλεσμα την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και την αποχώρηση της ίδιας της Ντέλια Βελκουλέσκου. Χρειάστηκε να ψηφιστούν έξι νόμοι από την κυπριακοί Βουλή για να επανέλθουν οι διαπραγματεύσεις… 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.