Απαιτούν μεγαλύτερα προφυλακτικά στην Ουγκάντα!

imageΧιλιάδες καταγγελίες έχουν κατακλύσει τα βουλευτικά γραφεία των αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο της Ουγκάντα γιατί τα προφυλακτικά που γίνονται εισαγωγή στη χώρα είναι πολύ… μικρά για τους κατοίκους της χώρας.
Δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο, αλλά για πραγματικές καταγγελίες οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση του ιού του AIDS στην αφρικανική χώρα.
Κατόπιν τούτων ο υπεύθυνος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση του HIV σημείωσε ενώπιον των μελών της πως «μία πρόσφατη περιοδεία στις περιοχές που απαντώνται τα περισσότερα κρούσματα αποδεικνύει ότι αρκετοί άνδρες στην Ουγκάντα έχουν μεγαλύτερα σεξουαλικά όργανα από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολύ μεγαλύτερα προφυλακτικά, καθώς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αυτά σπάνε».
Ο βουλευτής Merard Bitekyerezo στην ίδια γραμμή σημείωσε σε συνέντευξή του πως «πολλοί νέοι παραπονιούνται ότι θέλουν να πάρουν προφυλάξεις αλλά δεν μπορούν γιατί τα προφυλακτικά δεν τους κάνουν με τίποτα».
«Αφήνουμε έκθετη στον θανατηφόρο ιό τη νεολαία μας» σχολίασε χαρακτηριστικά ένα άλλο μέλος της Επιτροπής, η Sarah Netalisile.
Αποτέλεσμα είναι, όπως μεταδίδει το france24 να αναγκαστεί η κυβέρνηση της Ουγκάντα να ασκήσει πιέσεις στις κατασκευάστριες εταιρίες για μεγαλύτερα προφυλακτικά.

Πηγή: focuswebtv.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.