Απολύσεις στο Δημόσιο: Αυτοί είναι οι οργανισμοί που καταργούνται, με πρώτα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Απολύσεις στο Δημόσιο: Τρέχει και δε φθάνει η κυβέρνηση - Οι οργανισμοί που καταργούνται

Σε έναν διπλό αγώνα, να συμφωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς τα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων που βάσει μνημονιακών υποχρεώσεων θα αποχωρήσουν άμεσα από τις θέσεις τους, έχει αποδυθεί η κυβέρνηση, καθώς οι προθεσμίες εξαντλούνται.

Ήδη, ο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανέλαβε να αποστείλει, ήδη από σήμερα, κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού επιστολές προς όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ταχύτερο η σχετική λίστα με τα πρώτα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα τεθούν σε λύση και το προσωπικό τους θα απολυθεί.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν όχι μόνον φορείς που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν αλλά ακόμη και ανώνυμες εταιρείες που βρίσκονται ήδη προς ιδιωτικοποίηση στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ (ΟΔΙΕ, Αμυντικά Συστήματα) και στις οποίες θα επιδιωχθεί η μείωση του προσωπικού. Σε αυτή την περίπτωση, μάλιστα, οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να επηρεάσουν θετικά και το τίμημα των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι οργανισμοί που βάζουν «λουκέτο»

Σειρά ερευνητικών κέντρων, «ακαδημίες» και ιδρύματα που δημιουργήθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, αλλά και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος περιλαμβάνει η λίστα με τους επικρατέστέρους (μέχρι στιγμής) προς κατάργηση φορείς που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Σύμφωνα με στελέχη του Μαξίμου, πάντως, η διαδικασία «ακτινογράφησης» των φορέων βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Ωστόσο, ισχυρή «υποψηφιότητα» έχουν θέσει οι οργανισμοί: Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Οργανισμός, Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής, Εθνικό Κέντρο Ερευνας-Πρόληψης και Θεραπείας Σακχαρώδους Διαβήτη, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Εθνικό ίδρυμα Ερευνών «Θ. Κολοκοτρώνης», Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Κεφάλαιο Επιχ. Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε. και Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.

Πηγή: Καθημερινή

Share

1 Comment

  1. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
    Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
    ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.