Ασύρματο αντισυλλυπτικό! Ετοιμαστείτε, έρχεται

ασύρματο αντισυλληπτικόΕρευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ένα από τα σημαντικότερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως, σχεδίασαν το πρώτο εμφυτεύσιμο ασύρματο αντισυλληπτικό

Εδώ και 15 χρόνια περίπου, ο Ρόμπερτ Λάνγκερ και η ομάδα του «φλέρταραν» με την ιδέα ενός συστήματος χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών με τη βοήθεια μικροτσίπ.
Τα μικροτσίπ διαθέτουν ένα ενσωματωμένο απόθεμα του φαρμάκου και χορηγώντας ήπια τάση στην εσωτερική του μεμβράνη η δραστική απελευθερώνεται στον οργανισμό.
Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώστε η ιδέα αυτή να εφαρμοστεί πρακτικά από τη MicroCHIPS, την εταιρία που θα έβαζε την τεχνολογία αυτή σε μαζική παραγωγή, με τις προ-κλινικές δοκιμές να ξεκινούν το 2006. Η πρώτη κλινική μελέτη ολοκληρώθηκε το 2012, για ένα φάρμακο ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα.
Σύμφωνα με το περιοδικό MIT Technology Review, η ιδέα για ένα αντισυλληπτικό που θα βασίζεται σε αυτές τις αρχές προέκυψε έπειτα από μια επίσκεψη του Μπιλ Γκέιτς στο εργαστήριο του Λάνγκερ.
Το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η MicroCHIPS είναι κατά βάση ότι οι περισσότερες μέθοδοι αντισύλληψης είναι άβολες και δεν παρέχουν απόλυτη προστασία.
Το πρωτοποριακό αντισυλληπτικό τσιπ θα περιέχει ποσότητες του φαρμάκου αρκετές για να καλύψουν 16 ολόκληρα χρόνια! Το ενσωματωμένο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας θα επιτρέπει στη γυναίκα να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το τσιπάκι όποτε εκείνη το επιθυμεί.
Επί του παρόντος, πραγματοποιούνται δοκιμές ώστε να επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του προϊόντος και η εταιρία ευελπιστεί ότι θα διαθέσει το προϊόν στην αγορά έως το 2018, αφού πρώτα λάβει τη σχετική άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πηγή: in.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.