Βάλε το καλσόν στην κατάψυξη!

imageΜια και δύο φορές έχεις φορέσει καλσόν και μέχρι να φτάσεις από την εξώπορτα στο αυτοκίνητο σου έχει φύγει κιόλας ο ρημάδης ο πόντος; Και δεν τυχαίνει να κουβαλάμε πάντα όλες μαζί μας ένα διάφανο μανό (ή όζα για τις πιο βόρειες φίλες) για να το προλάβουμε από το να επεκταθεί ολούθε. Το θέμα όμως τελικά είναι πώς να μην ξηλώνεται εξαρχής και όχι πώς να περιορίσουμε τη ζημιά, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, ένα απλό κόλπο υπόσχεται να σταματήσει την καταστροφή των χρυσοπληρωμένων μας καλσόν και να ηρεμήσει τα νεύρα μας. Πώς; Χμ… παγώνοντάς τα.

Εξηγώ αμέσως. Αγοράζοντας ένα καινούργιο καλσόν, το βγάζεις από τη συσκευασία και τα βρέχεις με κρύο νερό μέχρι να μουσκέψουν. Έπειτα τα τοποθετείς σε μια πλαστική σακούλα και τα βάζεις στην κατάψυξη. Αφού τα βγάλεις το επόμενο πρωί, άφησέ τα μια μέρα να ξεπαγώσουν. Κάνοντας αυτό μια μονο φορά, οι ίνες του καλσόν θα είναι εμφανέστατα πιο ανθεκτικές.

Η σελίδα purewow που προτείνει το κόλπο, εξηγεί ότι βάζοντας το καλσόν στην κατάψυξη, σφίγγουν και δυναμώνουν οι ίνες του καλσόν μειώνοντας τις πιθανότητες να «τραβηχτούν».

Ο David Rigby, πωλητής καλσόν λέει: «Το πάγωμα του καλσόν δημιουργεί μια κρυογονική διαδικασία στο νάυλον, όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες σταματούν την κίνηση των μορίων και δυναμώνουν κάθε ίνα του καλσόν. Έπειτα, επαναφέροντάς το στη θερμοκρασία δωματίου, τα μόρια χαλαρώνουν, ανακατανέμονται και ελευυερώνουν την μεταξύ τους εσωτερική πίεση. Αυτό κάνει το υλικό ομοιόμορφο σε μοριακό επίπεδο, επομένως μειώνει τα αδύναμα σημεία που μπορεί να προκαλέσουν το σκίσιμο στο νάυλον».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.