Βία στα γήπεδα:Υψηλά πρόστιμα και απαγορεύσεις προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

imageΝομοσχέδιο Κοντονή: Τι προβλέπει για τη βία στα γήπεδα

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, παρουσίασε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, ζήτησε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και εξέφρασε βεβαιότητα για την επίτευξη του κοινού στόχου.
Στα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η αυστηροποίηση των ποινών με στόχο την πρόληψη των φαινομένων βίας στον αθλητισμό και την αποτροπή ρατσιστικών συμπεριφορών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Για το λόγο αυτό προβλέπονται υψηλά πρόστιμα από τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού σε σωματεία και αθλητικούς φορείς, ομοσπονδίες, αθλητικούς συνδέσμους και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα. Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός δύναται να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων, τη διεξαγωγή αγώνων, πρωταθλημάτων ή άλλων διοργανώσεων, ακόμη και τη συμμετοχή ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Επίσης υψηλά πρόστιμα (από 5.000 μέχρι 500.000 ευρώ) θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις παρότρυνσης, υποκίνησης, ενθάρρυνσης ή επιδοκιμασίας επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και από το διαδίκτυο, πέραν των άλλων τυχόν ποινικών και λοιπών συνεπειών. Τα ποσά από την είσπραξη των προστίμων θα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό για την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της αθλητικής παιδείας.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.