Βίζα διαρκείας για όσους αποκτούν σπίτι στην Ελλάδα

Βίζα διαρκείας για όσους αποκτούν σπίτι στην Ελλάδα

Κίνητρα για επενδύσεις στην εγχώρια αγορά ακινήτων από ξένους, υπηκόους τρίτων χωρών, προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προσφέροντας άδεια παραμονής μεγάλης διάρκειας σε όσους εξ αυτών αποκτούν πρώτη ή δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα.
Ακολουθώντας την πρακτική άλλων χωρών της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και πρόσφατα η Ισπανία, η ελληνική κυβέρνηση θα χορηγεί άδεια παραμονής πέντε ετών με δικαίωμα ανανέωσης του χρόνου αυτού σε πολίτες άλλων χωρών, που έχουν λάβει την ειδική θεώρηση εισόδου στη χώρα (βίζα) και διαθέτουν ακίνητα με αξία κατ’ ελάχιστον 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τη διάταξη του προωθείται, ο χρόνος παραμονής δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας, ενώ η άδεια αυτή δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα. 
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το κίνητρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων πχ. από τη Ρωσία ή από χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους για την απόκτηση εξοχικών κατοικιών στη χώρα μας.

Πηγή: Τα Νέα

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.