Βαρουφάκης: “Άλλα είπα και άλλα κατάλαβαν για το χρέος” επεξηγώντας όσα γράφτηκαν στους FT

Βαρουφάκης:  "Άλλα είπα και άλλα κατάλαβαν για το χρέος" επεξηγώντας όσα γράφτηκαν στους FTΣε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τις προτάσεις του από το Λονδίνο για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ.Βαρουφάκης, μιλά για εσφαλμένες ερμηνείες και διαβεβαιώνει πως θα γίνει ότι πρέπει, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τη «χρεοδουλοπαροικία», καθώς και ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα γίνει πραγματικά βιώσιμο.

«Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας» ξεκαθαρίζει ο Έλληνας υπουργός με αφορμή το άρθρο των FT, που έκανε νωρίτερα το γύρο του κόσμου και στο οποίο αναλύονταν το σχέδιο που προτείνει ο κ. Βαρουφάκης, και το οποίο δεν περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει διαγραφή του χρέους ,αλλά βασίζεται στην ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέα που θα είναι συνδεδεμένα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Επειδή δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές στο Λονδίνο, o Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει:

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε.

Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.