Βατικανό: έγινε η πρώτη σύλληψη αρχιεπισκόπου της Καθολικής εκκλησίας για… παιδεραστία!

image​Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο Βατικανό: έγινε η πρώτη σύλληψη αρχιεπισκόπου της Καθολικής εκκλησίας για… παιδεραστία!

Μετά από μαρτυρία και στοιχεία που έδωσε στενός του συνεργάτης, ο 66χρονος Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την Αγία Έδρα ο 66χρονος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού.

Μάλιστα ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ιταλίας La 7 ανέφερε ότι υπήρξε και παρέμβαση του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου προκειμένου να πάει η υπόθεση σε δίκη, ενώ το ανώτατο καθολικό συμβούλιο του είχε αφαιρέσει το δικαίωμα να ιερουργεί.

Ακόμα, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την πατρίδα του Βεσολόφσκι, την Πολωνία, οι αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του πρώην νούντσιου στη Βαρσοβία.

Την παρέμβαση του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι:

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με προσωπική βούληση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος επιθυμεί να αντιμετωπισθεί μια σοβαρή περίπτωση όπως αυτή χωρίς καμία καθυστέρηση, με πλήρη ανάληψη ευθύνης από μέρους των αρχών της Αγίας Έδρας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο συλληφθείς ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό εντός του Βατικανού.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, έχουν μεν συγκεντρωθεί σοβαρά στοιχεία και μαρτυρίες σε βάρος του Βεσολόφσκι, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση από τις αρχές του Βατικανού.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.