Γιατροί ζημίωσαν το Δημόσιο με παράνομες συνταγογραφήσεις 1,5 εκατ.

image​Σε όργιο παροχής ιατρικών συνταγών είχαν επιδοθεί περισσότεροι από 14 γιατροί οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες, όσο τουλάχιστον διήρκησε η αστυνομική έρευνα, χορήγησαν χιλιάδες ιατρικές συνταγές για φάρμακα προκαλώντας ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει το ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός γιατρού ο οποίος έσ/πασε όλα τα ρεκόρ, χορηγώντας σύμφωνα με την αστυνομία 9.400 ιατρικές συνταγές μόλις μέσα σε τρεις μήνες. Χορηγούσε δηλαδή κατά μέσο όρο 147 συνταγές φαρμάκων την κάθε εργάσιμη ημέρα με το κόστος των φαρμάκων να αγγίζει τις 405.000 ευρώ.

Κάποιος άλλος γιατρός ωστόσο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ως αναφορά τον αριθμό των ασθενών που εξέταζε καθημερινά.

Κάποιοι από τους γιατρούς εκτελούσαν σχεδόν το σύνολο των συνταγών τους αποκλειστικά σε συγκεκριμένα φαρμακεία, ενώ γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε ειδική οικονομική σχέση και με φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς πολλές από τις χιλιάδες συνταγές αφορούσαν στη χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία, υποβλήθηκαν στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς υπό μορφή προανακριτικού πορίσματος.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.